Congressen, Beurzen, Festivals

Easyfairs publiceert eerste duurzaamheidsjaarverslag

Easyfairs-sustainability-report

Easyfairs heeft zijn eerste duurzaamheidsjaarverslag Act for the Future gepubliceerd. Daaruit blijkt ondermeer dat het eventbedrijf zijn CO2-voetafdruk sinds 2019 met een derde heeft verminderd. 

Drie onderdelen

Act for the Future bestaat uit drie onderdelen: De eerste is Act for the planet. Easyfairs vermindert de milieu-impact van zijn evenementen en evenementenlocaties via verschillende initiatieven op vijf gebieden (emissiereductie, energie-efficiëntie, reizen en accommodatie, afvalvermindering en duurzamere eet- en drankopties).

Als tweede wil Easyfairs een positieve impact maken op lokale gemeenschappen en bedrijven door hen te helpen bij hun eigen proces van verminderen van uitstoot, door innovatie en start-ups te stimuleren en door tijdens evenementen samen te werken met goede doelen.

Als derde is er 'Act for the people': Easyfairs lanceerde een groot initiatief rond diversiteit, gelijkheid en inclusie en biedt onder meer een blended learning-programma van de Easyfairs Academy.

'Er moet nog veel gebeuren'

Bij de introductie van het rapport zeggen CEO's Anne Lafère en Matt Benyon: 'De wereld verandert en dat geldt ook voor de evenementenwereld. We erkennen de diepgaande impact die bedrijven kunnen hebben op de maatschappij en het milieu. Wij willen het goede voorbeeld geven. Dit verslag dient als een bewijs van onze inzet voor transparantie, ethisch bestuur en verantwoord maatschappelijk ondernemen.'

Chief Sustainability Officer Nil Sönmez zegt dat er weliswaar vooruitgang is geboekt, maar dat de reis nog niet ten einde is: 'Ons bedrijfsmodel heeft altijd geleund op duurzaamheid. We zijn vooral blij dat we onze ecologische voetafdruk van de groep sinds 2019 met 33 procent hebben verminderd. Elk klein beetje telt. Natuurlijk is er nog veel meer te doen. We doen goed, maar streven naar groots.'

Alison Willis

Eerder werd bekend dat Alison Willis de nieuwe CEO wordt van Easyfairs UK & Global, waaronder Nederland.

Het duurzaamheidsrapport is hier te downloaden.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief