Beurzen

Easyfairs krijgt kapitaalinjectie van twee investeringsmaatschappijen

Kapitaalinjectie Easyfairs

Easyfairs heeft een strategische investering binnengehaald van de investeringsmaatschappijen Cobepa en Inflexion. De transactie moet het in Brussel gevestigde internationale beurzenbedrijf in staat stellen een snellere organische groei te realiseren door de lancering van nieuwe evenementen, het geoklonen van bestaande evenementen en het realiseren van verdere strategische fusies en overnames. 

Richting 700 miljoen

Cobepa, Inflexion en oprichter Eric Everard zullen gelijkwaardig vertegenwoordigd zijn in het partnerschap. Everard zal daarvoor ‘een aanzienlijk deel’ van zijn meerderheidsbelang in Easyfairs herinvesteren. Hij en zijn vrouw hebben voor de overname een belang van 90 procent in het bedrijf.

De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders. De financiële voorwaarden van de transactie worden niet bekendgemaakt. Ingewijden zeggen tegen het FD dat het zou gaan om een bedrag richting de 700 miljoen euro.

Cobepa en Inflexion

Bij het partnerschap zijn drie investeerders betrokken. Cobepa, een onafhankelijke, particuliere investeringsmaatschappij met kantoren in New York, Brussel en München, is een bekende private equity-investeerder met een nettovermogenswaarde van meer dan € 4,7 miljard en biedt een ondersteunend partnerschap en een stabiele kapitaalbasis om de groei van bedrijven te versnellen in een breed spectrum van sectoren.

Inflexion, een toonaangevend Europees private-equitybedrijf uit het middensegment met een netto activawaarde van €12 miljard onder beheer, investeert in snelgroeiende bedrijven en deze investering wordt gedaan door Inflexion’s Partnership Capital Fund III. 

Aantrekkelijke investering

Cobepa en Inflexion beschouwen Easyfairs als een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid in een sector die zijn veerkracht heeft bewezen en nog steeds erg gefragmenteerd is.

Jean-Marie Laurent Josi, CEO van Cobepa: “We volgen Easyfairs al heel lang en zijn onder de indruk van de manier waarop het bedrijf op duurzame wijze een internationale leiderschapspositie heeft opgebouwd op basis van zijn gedifferentieerde en klantgerichte benadering van evenementenorganisatie.”

Flor Kassai, partner bij Inflexion: “We volgen de groei van Easyfairs al een aantal jaren en zijn onder de indruk van het unieke, op technologie gebaseerde bedrijfsmodel, samen met de uitstekende verlengingspercentages en de hoge klanttevredenheid.”

Mondiale top tien

Easyfairs oprichter Eric Everard blijft aan boord als groepsvoorzitter en blijft ook nauw betrokken bij het management bestaande uit CEO's Anne Lafère en Matt Benyon, CFO Marc Hellemans, en het hoofd van de afdeling M&A en Strategische Allianties Benoît David.

Everard: "Dankzij ruim 25 jaar eigen investeringen is Easyfairs uitgegroeid van een kleine Belgische start-up tot een plek in de mondiale top tien in onze sector. Nu is het tijd om het volgende hoofdstuk in onze geschiedenis te schrijven met dit opwindende drievoudige partnerschap. Ik ben blij Cobepa en Inflexion te mogen verwelkomen als onderdeel van ons succesverhaal, niet in de laatste plaats omdat ze onze cultuur, waarden en visie delen, en omdat ze een enorme ervaring en expertise met zich meebrengen.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief