Congressen

Duurzaam vergaderen in de Kempen

Duurzaamheid wordt belangrijker in de bedrijfswereld. Er is dan ook steeds meer vraag naar duurzame vergadermogelijkheden. De Antwerpse Kempen bieden, als groene regio, verschillende alternatieven.Meer en meer ondernemingen vinden duurzaamheid een belangrijk onderdeel van hun bedrijfscultuur. Ze gaan op zoek om milieuvriendelijker te produceren of diensten te leveren. Maar ook de zakelijke bijeenkomsten, die in sommige sectoren frequent plaatsvinden, kunnen milieuvriendelijker. De Antwerpse Kempen bieden mogelijkheden voor duurzame seminaries en bijeenkomsten.

Seminariecentrum De Basis in Westerlo is de eerste laag-energie vergaderlocatie van België. Dat betekent dat het gebouw slechts 30% van de energie verbruikt van een klassiek bedrijfsgebouw. Enerzijds werd gekozen voor energiezuinige verlichting en inrichting. Anderzijds zijn de nieuwste technieken om zelf energie op te wekken toegepast: zonnepanelen, warmtepompen, hoogrendementsglas, enzovoort.

Er zijn ook andere manieren om de ecologische voetafdruk van uw seminarie te verkleinen. De Priorij Corsendonk in Oud-Turnhout biedt ‘green meeting’-paketten aan. “Dat uit zich bijvoorbeeld in wat we serveren. Tijdens de pauze krijgen de deelnemers biocake en appels van een lokale boer. De lunch is ook volledig biologisch en uit de streek afkomstig. De Kempense streekgerechten zijn sowieso erg populair,” Vertelt Niek Groen van de Corsendonk Hotels. “Mijn familienaam is een handig sales instrument voor deze paketten,” voegt hij er met de glimlach aan toe.

Info: www.meetingkempen.be


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief