Beurzen

Dutch Technology Week trekt 42.000 bezoekers

De achtste Dutch Technology Week die plaatsvond van 20 tot en met 25 mei 2019, heeft 42.000 bezoekers getrokken. Er deden zo’n 300 samenwerkende bedrijven in heel Nederland aan mee. De evenementen worden georganiseerd en mogelijk gemaakt door ruim 300 financiële- en eventpartners.

UpgradeNL

Oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen worden niet gevonden zonder toepassingen van technologie. De DTW levert hier een bijdrage aan door het zichtbaar en tastbaar maken van technologie tijdens een groot aantal events en op haar online platform. In één week waren er meer dan 60 events op 22 locaties in heel Nederland te bezoeken.

Voorafgaand aan de Dutch Technology Week werd de landelijke publiekscampagne Make Tech Yours in het kader van UpgradeNL gelanceerd. UpgradeNL is een impulsprogramma van een brede coalitie van (technologie)bedrijven, kennisinstellingen, overheden en mediapartijen die de krachten bundelt om heel Nederland mee te nemen in de technologische transitie.

NIGHT OF THE NERDS: recordaantal bezoekers

Het technologiefestival Night of the Nerds in Eindhoven is dit jaar bezocht door het recordaantal van 5200 leerlingen van het voortgezet onderwijs en studenten van het MBO uit Nederland en België. Verder was er het nieuwe event Mission Tech voor 2000 kinderen uit het basisonderwijs en AutoTech bij de Automotive Campus in Helmond, dat haar 8ste editie beleefde en leerlingen verwelkomde uit groep 7 en 8.

In Oss was de Shell Eco Marathon, in Tilburg was het mogelijk om met de SpaceBuzz een virtuele ruimtereis te maken, op zaterdag opende NEMO Science Museum in Amsterdam gratis haar deuren. Het grote publiek kon onder meer Resato in Assen en de Novio Tech Campus in Nijmegen bezoeken als onderdeel van de High Tech Ontdekkingsroute, waar de week mee werd afgesloten. Op deze route over 12 locaties in heel Nederland werd het publiek getrakteerd op een kijkje in de keuken van (high-) tech-bedrijven en instellingen. Het event trok zo’n 20.000 bezoekers.

De 9e Dutch Technology Week zal plaatsvinden van 8 tot en met 13 juni 2020.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief