Festivals

Duitse festivals kunnen profiteren van fonds van 4 miljoen euro

Festivals_afgelast

Duitse muziekfestivals kunnen meedelen in een subsidiepot van 4 miljoen als onderdeel van de laatste fase van een landelijk programma. Evenementen kunnen deze maand subsidies aanvragen tot 50.000 euro. Een 'gekwalificeerd panel van deskundigen uit de sector' beoordeelt de aanvragen.

Duurzaamheid

Belangrijke factoren in het beoordelingsproces van het 'Initiative Musik’s Live 500' subsidieprogramma zijn onder andere bewijs van maatregelen om duurzaamheid te versterken, jonge artiesten te promoten en initiatieven voor toegankelijkheid, zoals meer diversiteit op de podia.

Tweede fase

In de eerste fase van de regeling werd zes maanden geleden 5 miljoen euro toegekend aan 141 projecten in zestien deelstaten, nadat zo'n achthonderd aanvragen uit het hele land waren ontvangen. De tweede fase is voor 'genreoverschrijdende' festivals, met speciale aandacht voor niet-stedelijke gebieden. De verwachting is dat minstens 70 procent van de subsidiepot daar naartoe gaat. 

Meer dan livemuziek

'Festivals zijn veel meer dan alleen livemuziek; het zijn culturele bakens die ontmoetingen mogelijk maken en maatschappelijke betrokkenheid bevorderen', zegt Katja Lucker, directeur van de in Berlijn gevestigde centrale financieringsinstantie Initiative Musik MD. 'Ze leveren een bijdrage van onschatbare waarde, vooral in de regio, door culturele diversiteit te vieren, de lokale gemeenschap te verenigen en ontmoetingen te bevorderen.'


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief