Beurzen

Drie topevenementen gelijktijdig overkapt

Evenementententen op KLM open De Boer Structures op KLM open

Drie topevenementen die tegelijkertijd plaatsvinden in Nederland en op alle drie een indrukwekkend aantal vierkante meters tenten van De Boer uit Alkmaar. De uitgelezen gelegenheid om met de verhuurder van tijdelijke accommodaties in één dag een rondje langs het grote scala aan overkappingen te doen.

Tijdelijke accommodaties en niet tenten, dat is de eerste les die we meekrijgen. De bouwwerken die het bedrijf wereldwijd op menig groot evenement neerzet staan ver af van kampeer- en circustenten. Vandaar dat het bedrijf haar naam al eerder veranderde van De Boer Tenten naar De Boer Structures.

Gezeten in het kantorengedeelte van het Elicium zien kijken we neer op Hal 13 en Hal 14 van de RAI, die het voor- en binnenplein van het Europacomplex in beslag nemen. Bijna achtduizend vierkante meter extra beursoppervlakte die nodig was om de broadcast vakbeurs IBC voor de twintigste keer in Amsterdam te kunnen huisvesten. Hiermee is de beschikbare ruimte van het RAI-terrein volledig benut, benadrukt Maurits van der Sluys, Commercieel directeur Maurits van der Sluis van Amsterdam RAI.

Vanuit de RAI volgt een boottocht naar de Amsterdam Marina op de NDSM-werf, de nieuwe locatie van bootshow Hiswa te water. Hier is het aandeel tijdelijke accommodaties bescheiden met de punt/pagadotenten voor de exposanten op de kade. Het is en blijft immers een buitenbeurs, waarbij de driehonderd tentoongestelde boten met hun wapperende vlaggen zelf voor het decor zorgen.

Farouk Nefzi, directeur van HISWA Multimedia, Is vooral trots op de vele activiteiten die deze editie meer tot een belevenis maken. Met de transitie van consumentenbeurs naar publieksevenement denkt hij Hiswa te water die impuls te geven die nodig is om het evenement toekomst te bieden. Het bewijs is eigenlijk al geleverd door de huidige belangstelling voor de beurs, daar waar vergelijkbare beurzen in het buitenland de handdoek in de ring hebben moeten gooien.

Op deze vrijdag leeft de jeugd zich uit met het aqua walking ofwel bubble lopen, waarbij ze in een transparante, opblaasbare bal over het water wandelen. Anderen proberen hun watersportvaardigheden te verbeteren met de gratis clinics zeilen, suppen, windsurfen en roeien. Volwassen kunnen hun behendigheid testen en verbeteren op het gebied van sloepvaren en manoeuvreren van zeil- en motorboten. En wie twintig euro te spenderen laat zich op een flyboard van H-2 Flow door wateraandrijving metershoog de lucht in stuwen.

Voor ons geen watertainment, want de taxi wacht voor de laatste stop van de dag. Op naar de Hilversumsche Golf Club, waar het KLM Open haar de honderdste editie beleeft. Gunstig voor De Boer is dat golfbanen geen uitgebreide vaste accommodaties huisvesten, waardoor bij een dergelijk groot evenement beroep gedaan wordt op veel tenten;  tijdelijke structuren weten we nu.

Er wordt met recht over ‘Village’ gesproken, want we betreden via de overkapte entree een dorp van paviljoens. Eerst wandelen we zigzaggend door de expohal, waardoor je letterlijk en figuurlijk de buitenwereld steeds verder achter je laat. Waar de tijdelijk beurshal van de IBC van binnen als de voor beurzen kenmerkende zwarte doos was aangekleed, daar is bij het KLM open gekozen voor wit, schuin oplopend doek gekozen, wat een totaal andere sfeer geeft aan de beurs.

Op het dorpsplein ontwaren we een vijftiental tijdelijke structuren, met de tot Eagle omgedoopte dubbeldekker van hoofdsponsor KLM als imposant stadshuis. Even verderop langs de route naar de holes toont ook BMW haar statuur met een dubbeldekker.

Al met al een opmerkelijke week voor De Boer, dat dit jaar toch al verwend was met (mega)grote opdrachten als de Olympische Spelen in London, het Europees Kampioenschap voetbal in Polen en Oekraïne, de Volvo Ocean Race en De Floriade. In 2012 verzorgt het bedrijf bijna 1,5 miljoen vierkante meter overkapping voor 800 tijdelijke accommodaties wereldwijd.

Vincent de Ridder, General Manager van De Boer Nederland, meldt dan ook een gezonde groei in de bedrijfswinst over de afgelopen zes jaar, met jaarlijks een stabiele groei van tien procent. Het is dus niet alleen vanwege dit bijzondere evenementenjaar dat het De Boer (Structures) voor de wind gaat, benadrukt hij. Het is een meerjarige tendens, of structurele ontwikkeling zo u wilt.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief