Congressen

Drie grote congressen in Brussel geannuleerd door terreurdreiging

Drie grote congressen die in Brussel zouden plaatsvinden, zijn geannuleerd vanwege de terreurdreiging. Na de aanslagen in Parijs werd in de Belgische hoofdstad tijdens de nacht van 20 november het dreigingsniveau verhoogd naar 4. Sinds 26 november is deze weer verlaagd naar niveau 3.
 SWIFT, een wereldwijde leverancier van beveiligde messaging services voor de financiële sector, annuleerde haar Premium Services Forum (PSF) en SWIFT Operations Forum Europe (SOFE), die gepland stonden op respectievelijk 23 – 24 november en 25 – 27 november. The European Plastics Recycling Show, die gepland stond voor 25-26 november, werd uitgesteld.

“Het waren moeilijke dagen voor Brussel, maar we verloren nooit het vertrouwen in onze veiligheidsdiensten”, vertelt Patrick Bontinck, CEO van visit.brussels, nadat het dreigingsniveau werd teruggebracht naar 3. “De beslissing om het dreigingsniveau naar het maximum te verhogen in Brussel kwam er voor onze eigen veiligheid, die van zowel Brusselaars als bezoekers. Uit het feit dat de overheid niet heeft geaarzeld om het dreigingsniveau naar 4 te verheffen geeft duidelijk aan dat zij geen risico’s nemen wanneer het aankomt op de veiligheid. Het is dan ook niet overdreven om te stellen in Brussel de veiligheid van allen voorrang krijgt op de economische belangen. De ‘Brussels Lockdown’ was natuurlijk niet makkelijke. Net als alle andere Brusselaars, kregen wij als toeristische dienst te maken met een nooit eerder geziene situatie. Wij stonden in continu contact met de gewestelijke overheden, de toeristische diensten van de andere gewesten alsook de Brusselse toeristische sector. Door een open communicatie met elkaar zijn we er in geslaagd om als één te staan in deze situatie en de bezoeker en potentiële bezoeker zo goed mogelijk te informeren over de situatie. Vooral de Brusselse hotels waren een belangrijke partner in de opvang van de bezoekers die zich het weekend van 21 november in Brussel bevonden.”
 

Contactpersoon

visit.brussels blijft de situatie samen met het Brussels Hoofdstedelijke Gewest, de toeristische partners van de andere gewesten alsook de Brusselse toeristische sector opvolgen. Bij een aanpassing van het waakzaamheidsniveau zal er ook naar bezoekers en pers worden gecommuniceerd. Organisatoren van evenementen in het hoofdstedelijke gewest, kunnen met hun vragen terecht bij jl.vandewiele@visit.brussels of info@visit.brussels.

 
Meer informatie: http://crisiscentrum.be
 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.