Sportevenementen

Dordrecht is sportgemeente van het jaar 2023/2024

SportgemeentevhJaar

De gemeente Dordrecht heeft de titel ‘Sportgemeente van het Jaar 2023-2024’ gekregen tijdens het jubileumcongres van Vereniging Sport en Gemeenten in ’s-Hertogenbosch. De Dordtse wethouder sport Marc Merx ontving uit handen van juryvoorzitter Lucas Bolsius een bokaal en kreeg een cheque met een geldprijs om bekendheid te geven aan de titel.

Breed gedragen lokale sportvisie

Dordrecht is er volgens de jury in geslaagd om te komen tot een breed gedragen lokale sportvisie die Dordtenaren en lokale sportaanbieders richting en ondersteuning bieden voor de komende jaren. De meetbare doelen en datagerichte aanpak geven een duidelijke koers. Naast de traditionele sportverenigingen, heeft de gemeente Dordrecht ook oog voor zzp’ers, ondernemende en urban sportaanbieders.

Dordtse sportcoaches weten met hun programmering te bewerkstelligen dat met name kwetsbare groepen beter begeleid worden naar structureel sport en bewegen. 

Het Beweeghuis in de prijzen

De prijs voor het ‘Beste Initiatief 2023/2024’ op sport- en beweegbeleid ging naar de gemeente Maastricht voor het initiatief ‘Het Beweeghuis’. Het is een concept waarmee het Maastricht Universitair Medisch Centrum+, ZIO, RHZ en Fy’net samen met Maastricht Sport een nieuwe keten voor beweegzorg in de regio Maastricht-Heuvelland vormgeven. 

Verkiezing Sportgemeente van het Jaar 

De verkiezing Sportgemeente van het Jaar bestaat uit twee onderdelen. De deelnemende gemeenten hebben gemotiveerd moeten aangeven welke visie de gemeente heeft op lokaal sport- en beweegbeleid én hoe zij dit in praktijk vorm en inhoud geeft met de hele gemeente. Daarnaast beschrijven gemeenten hun Beste Initiatief 2023-2024 op sport- en beweeggebied.

De jury voor de Verkiezing Sportgemeente 2023-2024 bestond uit vertegenwoordigers van VNG, NOC*NSF, Kenniscentrum Sport & Bewegen, Mulier Instituut, Platform Ondernemende Sportaanbieders en Vereniging Sport en Gemeenten.

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief