Congressen

Deze projecten steunen toptalenten in de livecommunicatie

Young professionals in een brainstorm sessie

Talentontwikkeling is een hot item. Zowel in binnen- als buitenland zijn er tal van projecten die bedoeld zijn om veelbelovende studenten of young professionals een extra steuntje in de rug te geven. Nxt Gen Live zet een paar van die initiatieven op een rij.

Next Generation Event

MPI Nederland investeert veel tijd en energie in de ‘next generation’, de toekomst van dit vakgebied. Door in een vroeg stadium de juiste informatie en begeleiding te geven, krijgen studenten een goed en duidelijk beeld van de meeting- en eventbranche. Het doel om de gehele industrie naar een hoger plan te tillen begint uiteraard door er voor te zorgen dat de nieuwe aanwas het juiste niveau heeft.

Het zogenaamde Next Generation Event wordt sinds 2010 georganiseerd voor studenten en young professionals die geïnteresseerd zijn in de meeting-industrie. Aan de hand van sprekers uit het werkveld, inspirerende workshops, een stage- informatiemarkt met bedrijven uit onze branche worden de deelnemers wegwijs gemaakt binnen deze sector. Ook voor bedrijven die op zoek zijn naar gemotiveerde stagiair(e)s is dit een uitgelezen mogelijkheid om zich aan hen te presenteren. Het evenement is een partnership van MPI Nederland samen met voortrekker World Forum Den Haag de opleidingsinstituut NHL Stenden.

IDEA Talent Scout

Hoe onderscheid je je in de massa van vers afgestudeerde professionals die jaarlijks de eventmarkt bestormen? En hoe krijg je als bureau zicht op de kandidaten die beschikken over echte excellence? Om een antwoord te bieden op die vragen heeft Indenpendant Dutch Event Association (IDEA) in samenspraak met zijn partnerhogescholen IDEA Talent Scout ontwikkeld. Jaarlijks strijden jonge talenten om de titel ‘event-talent van het jaar’.

De negende editie van IDEA Talent Scout vond plaats in november 2022 bij IDEA-partner Studio 21 in Hilversum. Traditiegetrouw bestaat de jury uit een aantal IDEA-bureaus. Het afgelopen jaar waren dat IINII, International Orange, The Hospitality Group, The Oval Office, FX Agency, BEE Agency, Verwiel Creative Agency en Obsession.

Next Generation Leadership Grant

UFI, de Global Association of the Exhibition Industry, stimuleert nieuw leiderschap via de Next Generation Leadership Grant, een studiebeurs voor young professionals die met concrete initiatieven komen om verandering en innovatie te bewerkstelligen in hun werkveld. Geselecteerde kandidaten uit de hele wereld krijgen toegang tot een project van acht maanden waarbij ze samen iets ontwikkelen dat ze aan het eind van het jaar mogen presenteren op het UFI World Congress. De toptalenten werken nauw samen, spreken met vaktoppers, krijgen steun van het UFI-team en doen een workshop tijdens de European Conference van UFI in het voorjaar. Het project kost deelnemers circa drie uur per maand.

Podiumtechniek voor meiden

Stichting Backstage Pass wil de diversiteit en de inclusie binnen de Nederlandse evenementensector vergroten. Hiertoe lanceert de stichting het project Podiumtechniek voor Meiden. Slechts 15 procent van de licht- en geluidstechnici, stagehands en stagemanagers bestaat uit vrouwen, zo blijkt uit onderzoek onder twintig poppodia in Nederland. De beroepen op en rond een podium worden veelal uitgevoerd door een homogene groep mannen, waardoor het werkveld weinig toegankelijk is voor vrouwen. Volgens Stichting Backstage Pass kan en moet dat anders.

Het eerste project van de stichting Podiumtechniek voor Meiden ging in december van start met een reeks gratis inspiratiedagen in podia door heel Nederland. Hier kunnen jonge vrouwen, die nog voor hun studiekeuze staan, ervaren wat het werken op en rond het podium inhoudt. Vrouwelijke professionals geven uitleg over hun beroep als onder andere geluidstechnicus, backliner of stagemanager met als doel de bezoekers te inspireren om ook voor een carrière in podiumtechniek te kiezen.

 

Dit interview staat in de eerste editie van NxtGenLive, een uitgave van Zynchrone media voor en door toptalent in de beurzen-, congres- en eventbranche.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.