Beurzen

Design District 2019 trekt rond 7.500 bezoekers

De jaarlijkse vakbeurs voor de interieur professional Design District  die plaatsvond van 5 tot en met 7 juni in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, heeft ruim 7.500 bezoekers getrokken. Op de beursvloer waren veel circulaire producten te zien en dit thema was ook tijdens de lezingen de rode draad. Op het Designer District, het gedeelte voor de startende ondernemers met hun presentaties tussen de stellages van het oude Distributiecentrum, waren ontwerpen te zien van veelal gerecyclede materialen.

District Awards

Onder het genot van een drankje voor alle deelnemers en de aanwezige pers werden de eerste avond de District Awards uitgereikt door de jury, die vooral heeft gekeken of een product nieuw was, toegevoegde waarde had en of het duurzaam was. De eerste prijs voor het beste product was dit jaar voor de Surprise!Collection met de Base en Forza stofferingsstoffen van gerecyclede garen. De stoffen zijn niet geverfd, maar verkrijgen hun kleur van de inhoud van de garen zelf. De tweede prijs was voor de nieuwe Beads-collectie van Tonone, een designlamp die is geïnspireerd op een kralen armband. De Grohe Icon 3D kraan, bestaande uit 47.000 laagjes rvs, kreeg de 3e prijs voor het beste product.

Beste stand

De award voor het beste bedrijf ging naar Carpet Sign, volgens de jury een voorbeeld van een sympathiek Nederlands familie bedrijf dat zijn nek uitsteekt, investeert in innovatie en ontwerpers uitnodigt voor nieuwe designs. Met hun zelfontwikkelde robot tuftmachines kunnen ze 3D printen met garen. Volgens de jury voldeed de stand van Dock Four aan de criteria voor de beste stand: een gebalanceerde combinatie van merk, product en verhaal. De modulariteit van hun ‘Stylepads’ wandmeubel is als een rasterwerk doorgetrokken in de hele stand, zonder dat dat als storend wordt ervaren. De speelsheid van het product werd goed getoond en werkte uitnodigend om de stand in te gaan.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief