Congressen

Dertien nieuwe Quality Lodgings-hotels

Quality Lodgings, een collectie van kleinschalige authentieke hotels in Nederland, België en op de Antillen, heeft er dertien nieuwe hotels bij. Daarmee komt het aantal aangesloten hotels op 85. De nieuwe leden werden door  algemeen directeur Hein van Beek van Quality Lodgings gepresenteerd tijdens de QL Jaardag op 13 februari in Landgoed Hotel Groot Warnsborn.In een toelichting op de groei verklaarde Hein van Beek: "Quality Lodgings bestaat nu negen jaar. Veel hotels willen zich bij ons aansluiten, maar niet iedereen kan helaas aan onze eisen voldoen. Wij vinden het belangrijk dat de hotels stuk voor stuk de gasten een persoonlijke belevenis bieden. Ik ben dan ook bijzonder verheugd dat wij dertien nieuwe prestigieuze leden hebben mogen verwelkomen.”

Jos Vranken, algemeen directeur van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), ontving tijdens het jaardiner het eerste exemplaar van de nieuwe 226 pagina’s dikke QL-gids 2012. Daarnaast werd de QL Duurzaamheids Award 2011 uitgereikt, ditmaal aan Hotel Pincoffs (Rotterdam). Directeur-eigenaar Edwin van der Meijde ontving de Award met bijbehorende oorkonde. Hein van Beek roemde Pincoffs inspanningen ten behoeve van het milieu. Los van milieubesparende technische oplossingen zoals afvalscheiding, milieubesparende schoonmaakmiddelen, energiemaatregelen, Fair Trade- en biologische producten realiseert dit QL Hotel een zogenaamd Pincoffs Bos in de Panamese provincie Vereguas. Er worden tweeduizend bomen geplant om bodemerosie tegen te gaan en arme boeren aan het werk houden.

In Nederland zijn de nieuwe leden: Bij Jef (Texel), Bloemenbeek (De Lutte), Château St Gerlach (Valkenburg), Nobel (Ameland), Kruisherenhotel Maastricht (Maastricht), Valuas (Venlo), De Weverij (Oss) en Winselerhof (Landgraaf). In België sloten zich aan: l'Empreinte du Temps (Torgny), La Grappe d'Or (Torgny) en Kasteelhoeve de Kerckhem (Wyer-Nieuwerkerken). Op Curaçao: Landhuis Jan Thiel en Luxury Resort Baoase.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief