Congressen

Den Haag organiseert Age-friendly Cities Conference

Den Haag staat op 2, 3 en 4 oktober volledig in het teken van de Age-friendly Cities Conference 2017, een internationaal congres waarvoor de gemeente Den Haag zo’n 50 steden uitnodigt, waaronder New York, Manchester, Bangalore, Frankfurt en Suzhou (China), om onder andere kennis te maken met de Haagse aanpak op het gebied van zorginnovatie voor senioren.
Den Haag is in 2015 als eerste stad van Nederland toegetreden tot het netwerk van Age-friendly Cities van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het congres bevat plenaire onderdelen, vele workshops en werkbezoeken in de stad en biedt volop ruimte voor gezamenlijke discussie. Een cultureel festival speciaal voor senioren op de Scheveningse Pier vormt de feestelijke afsluiting van het congres.

Gelijkgestemde steden

Karsten Klein, wethouder Stedelijke economie, Zorg en Havens: “In de afgelopen jaren hebben we nauwe internationale relaties opgebouwd om gezamenlijk te werken aan kwesties met betrekking tot veroudering en seniorvriendelijke steden. We ontvangen jaarlijks veel aanvragen voor een werkbezoek aan Den Haag op het thema seniorvriendelijke stad. Met of door middel van de Age-friendly Cities Conference kunnen we niet alleen voldoen aan al deze aanvragen, maar tegelijkertijd een samenwerkingsnetwerk creëren tussen gelijkgestemde steden. Deze kennisuitwisseling en het delen van ervaringen tussen verschillende disciplines en op verschillende lokale niveaus, geeft ons de mogelijkheid om de Haagse aanpak rondom zorginnovatie internationaal op de kaart zetten.”
 

Age-friendly Cities Conference 2017

De Age-friendly Cities Conference 2017 is toegankelijk voor genodigden en inwoners van Den Haag. Zo kunnen zij de seniorvriendelijkheid van hun stad leren kennen. Begin september wordt het volledige programma bekend gemaakt.
Het internationale congres is onderdeel van de Maand van de Vitaliteit. In de maand oktober staat Den Haag bol van activiteiten om ouderen vitaal van lichaam en geest te houden.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief