Congressen

Den Haag ontvangt congres over digitale transformatie in de publieke sector

The GovTech Summit 2021

The GovTech Summit vindt dit jaar plaats in Den Haag op 13 en 14 oktober. De hybride editie met als thema ‘Build Back Digital’ biedt toegang tot een aantal van de meest prominente politieke en publieke figuren die leiding geven aan de digitale transformatie van Europa in de publieke sector.

De Nederlandse partners voor dit Europese congres zijn het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Gemeente Den Haag, Convention Bureau The Hague en Public, een bedrijf op het gebied van overheidstechnologies.

Sprekers en onderwerpen

Sprekers op GovTech Summit zijn onder meer staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Raymond Knops; burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen; TechLeap Startup Envoy, Constantijn van Oranje en de premier van Estland, Kaja Kallas.

Aan bod komen onder meer het aanpakken van klimaatproblemen, het stimuleren van burgerbetrokkenheid, het verbeteren van gezondheidsdiensten en het herontwerpen van steden. Doel is om inzicht te krijgen hoe technologie overheden kan helpen meer universele, toegankelijke en inclusieve samenlevingen te creëren in heel Europa.

Speciaal panel

Om het Nederlandse karakter van deze editie te benadrukken, zal de Summit een speciaal panel samenbrengen dat zich richt op ‘The State of GovTech in The Netherlands’. Dit panel zal een diverse groep van leiders en innovators in de Nederlandse GovTech markt samenbrengen, variërend van ministers tot GovTech startup oprichters. Zij zullen een discussie op gang te brengen over de huidige staat van de Nederlandse GovTech markt. Ter ondersteuning van de missie om Nederland te ontwikkelen tot een wereldleider op het gebied van GovTech, zal dit panel onderzoeken hoe de overheid, investeerders en innovators kunnen samenwerken om de Nederlandse GovTech markt vooruit te stuwen.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief