Congressen

Den Haag in 2014 congresstad voor EABCT

Door intensief samen te werken hebben Den Haag Marketing, de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT), het World Forum, Congrex en de gemeente Den Haag het 44th Congress of the European Association for Behavioural and Cognitive Therapy Congress binnengehaald.
Het congres vindt plaats in september 2014 in het World Forum in Den Haag. Het congres trekt naar verwachting circa 3.500 deelnemers naar de stad. De keuze voor Den Haag viel unaniem tijdens een vergadering van het EABCT bestuursorgaan in Milaan. Argumenten waren de internationale bekendheid en de centrale ligging.

De VGCt is lid van de Europese koepelvereniging EABCT. Elk jaar organiseert een van de leden het Europese congres in hun land. In 2014 is de keuze gevallen op de VGCt en Den Haag. Het programma zal bestaan uit de meest recente, internationale ontwikkelingen in de cognitieve gedragstherapie. Gezaghebbende sprekers vanuit de hele wereld worden uitgenodigd om hun inzichten te delen. In 2011 gaat een wetenschappelijke commissie aan de slag om het programma vorm te geven.

De Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie is een onafhankelijke wetenschappelijke vereniging. De vereniging zet zich in voor een kwalitatief hoogwaardige en wetenschappelijk verantwoorde ontwikkeling en uitoefening van het specialistische vak van de cognitieve gedragstherapie.
 
Meer info: www.vgct.nl


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief