Beurzen

Debuuteditie Dutch Poultry Expo trekt ruim 3600 bezoekers

De eerste editie van Dutch Poultry Expo is op 19 en 20 maart 2019 bezocht door 3.622 bezoekers uit de pluimveesector. Onder hen waren 860 Duitse bezoekers. In totaal namen 170 exposanten deel aan het nieuwe vakevent in Evenementenhal Hardenberg.

Twee nationale vakevents

Het nieuwe vakevent vindt haar oorsprong in de voormalige Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) in Hardenberg en Venray. Met Dutch Pork Expo in Venray en Dutch Poultry Expo in Hardenberg zijn twee nationale vakevents, gericht op één deelsector, gelanceerd door Easyfairs.

Natascha Halbertsma, Adviseur Agriculture: “Deze eerste editie van Dutch Poultry Expo bevestigde dat we samen met de sector de juiste koerswijziging hebben gemaakt. Dat zo’n eerste editie dan omarmd wordt door zoveel exposanten en bezoekers geeft ons enorm veel vertrouwen. We hebben met elkaar een mooie basis gelegd waar we op verder gaan bouwen.”

Beursvloer geprofessionaliseerd

Op de beursvloer waren drie kennistheaters gevestigd, het Marktplein en het Kookplein. Daarmee werd de uitstraling van de beursvloer geprofessionaliseerd. Een blikvanger was onder andere het Iglo-kennistheater op het Marktplein. Op het Kookplein bereidde tv-kok Ramon Brugman verschillende kipgerechten. Bezoekers konden kleine gerechtjes proeven met ingrediënten vanuit de sector.

Smartbadge

Daarnaast werd op Dutch Poultry Expo de smartbadge geïntroduceerd. Deze zogeheten ‘digitale draagtas’ werd eveneens positief ontvangen en met name het gemak van de smartbadge werd geprezen door exposanten en bezoekers. “Bezoekers konden met deze badge exposantenstands scannen waarin ze geïnteresseerd zijn en waarover ze meer informatie willen ontvangen. Na het beursbezoek ontvingen ze een e-mail met daarin alle informatie van de exposanten die ze gescand hebben. Erg gemakkelijk en ook nog eens beter voor het milieu”, aldus Halbertsma.

Dutch Pork Expo 2019

Aan de hand van deze eerste editie gaat beursorganisator Easyfairs in de komende periode de beurs verder evalueren. Er volgt nog een enquête voor bezoekers en exposanten. De feedback wordt gebruikt voor het doorontwikkelen voor de volgende editie van Dutch Poultry Expo op 17 en 18 maart 2020 in Evenementenhal Hardenberg. De eerstvolgende agrarische beurs van Easyfairs is de eerste editie van Dutch Pork Expo in Evenementenhal Venray op 16 en 17 april 2019.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief