Company events

De meerwaarde van locaties met de wow-factor

Evabloem_VENUENL_Scheepvaartmuseum-020 960x640

Een meeting of event mét impact staat (voor altijd) in het geheugen gegrift. Wijk daarom eens af van de gebaande paden en kies voor een authentieke locatie die jouw boodschap benadrukt. Dan is de eerste ‘wow!’ al binnen voor het event begint.

Wat is de kracht van een alternatieve meeting locatie? Het belangrijkste is dat een bijzondere plek energie geeft. Dat het inspireert, verwondert, verbaast, ontspant of verrast. Dat het tot nadenken aanzet, dat het een warm gevoel geeft. Of dat het direct al een wow-reactie oproept. Een goed gekozen locatie draagt bij aan het verhaal dat je als organisator met jouw meeting of event wil overdragen. En versterkt de boodschap.

Andere wereld

Gasten komen in een andere wereld terecht. In een wereld waar ze onder-gedompeld kunnen worden in de boodschap van het event. Ze komen op een plek waar ze compleet ontzorgd worden (of juist niet, als de organisator bewust voor een ruige survivalachtige setting kiest) en waar ze zich gezien voelen. Een locatie ook waar alles met aandacht wordt gedaan, van de ontvangst tot het afscheid en van de koffie tot het diner. 

Een niet standaard locatie is, kortom, een plek waar alles klopt. In zo’n omgeving is het bijwonen van een meeting of event niets minder dan een once-in-a-lifetime experience. Na afloop keert iedereen opgeladen – én volgeladen met kennis en rijk aan nieuwe ervaringen – weer naar huis. De gasten zullen nog vaak aan deze bijzondere dag terugdenken.

Met een verhaal

Bijzondere locaties zijn er in soorten en maten. Het kan een schip op een rivier zijn, een kathedraal waar historische personen begraven liggen, een dorpshuis waar de tijd heeft stil gestaan, een uitkijkpunt voor vogelaars midden in een natuurgebied, een landgoed of kasteel vol grandeur en allure, een paviljoen in een bloemrijk park, een ruimte in een museum waar normaal geen bezoekers mogen komen, een verlaten fabriekshal met machtige machines, een zaal in een dierentuin met uitzicht op apen of een hypermodern vertrek in een futuristisch gebouw. Bijzondere locaties zijn er overal. 

Ze onderscheiden zich van ‘gewone’ event- en vergaderlocaties door hun bijzondere ligging, sfeer, bouwstijl, uitstraling of geschiedenis. Unieke locaties zijn plekken met een bijzonder verhaal, een verhaal waar creatieve organisatoren op kunnen voortborduren. Menig eventprofessional is het erover eens: het ontwerpen van een succesrijk eventconcept valt of staat bij de keuze van de locatie. Of – iets minder resoluut uitgedrukt – een originele locatie draagt bij aan het succes van de meeting.

Out-of-the-box

Een out-of-the-box locatie kan het verschil zijn tussen een productieve, inspirerende bijeenkomst óf een gemiste kans. 

Een unieke locatie trekt deelnemers uit hun comfortzone. Een verrassende omgeving stimuleert om buiten kaders te denken, het brengt mensen op verfrissende ideeën. Deelnemers zijn meer gefocust, worden minder afgeleid dan wanneer ze in een vertrouwde of herkenbare omgeving zouden zijn. In een ‘afgezonderde wereld’ voelen deelnemers zich vrijer, waardoor de onderlinge communicatie en samenwerking soepeler verloopt. En het versterkt de teamgeest, omdat mensen deze nieuwe ervaringen sámen opdoen. 

Tenslotte zorgt het ook voor commitment. Het feit op deze bijzondere locatie te zijn, toont aan dat de organisatie behoorlijk serieus is over dit project. Reken maar dat dit de betrokkenheid en motivatie van de aanwezigen een boost geeft.  

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief