Congressen

Davos, hoogstgelegen stad van Europa!

De Zwitserse stad Davos van bovenaf bezien

Davos is een langgerekte stad in het Landwasserdal op 1560 meter hoogte gelegen.

De stad is vooral bekend als congresplaats en wintersportplaats. Het visitekaartje van Davos is het moderne congrescentrum, waar jaarlijks het World Economic Forum (WEF) wordt gehouden. Het World Economic Forum is een jaarlijkse bijeenkomst met CEO’s van de grootste bedrijven ter wereld, internationale politici, intellectuelen en journalisten, in totaal zo’n 2.500 personen. In 2001 kreeg Davos het label ‘energiestad’ van de Zwitserse Federale Bureau voor energie.

In Davos is het hoofdkantoor van het Zwitserse Federal Instituut voor sneeuw- en lawine-onderzoek Weissfluhjoch/Davos gevestigd. Het instituut publiceert landelijke en regionale sneeuw- en lawineberichten. Het richt zich op onderzoek, maar heeft ook een adviserende functie. Daarnaast is het voor groepen mogelijk om het instituut te bezoeken en een rondleiding te krijgen.

Congress Centre Davos

Het zeer moderne congrescentrum biedt een verscheidenheid aan vergaderzalen met hightech infrastructuur. Het centrum bestaat uit 3 ruimtes: ruimtes A, B en C. Ze kunnen samen of als zelfstandige eenheden worden gebruikt. Er zijn 34 zalen met een totale capaciteit van 12.000 m2 voor 5.000 personen. De plenaire zaal van 1.300 m2 heeft een capaciteit voor 1.800 personen. Het centrum is Zwitserland eerste klimaat neutraal congrescentrum en heeft sinds 1 juni 2020 een certificaat van myclimate.org. De bestemming Davos Klosters is al sinds oktober 2019 onderdeel van myclimate.

Davos Klosters Premium Card

Gratis bij tenminste één overnachting. Deze gastenkaart biedt tal van voordelen en kortingen. Met de Premium Card is het plaatselijke openbaar vervoer gratis. Korting op de bergbanen in de zomer. Korting op activiteiten, zowel in de zomer als in de winter.

Davos Klosters Inside gastenprogramma

Wanneer je in het bezit bent van een gratis Premium Card, dan heb je toegang tot het unieke Davos Klosters Inside gastenprogramma. Dit programma heeft wekelijks meer dan 60 activiteiten in de zomer (mei tot oktober) en 30 activiteiten in de winter (half december tot april). In de zomer een proefcursus golfen? Of een rondleiding in het Kirchner Museum? Bezoek een boer op een alp en help mee met hooien en melken. In de winter kun je onder andere early bird skiën, een iglo bouwen, fietsen in de sneeuw op een fatbike of skiën in de avonduren met een fakkel. Dit alles onder begeleiding van lokale specialisten.

Seminarhotels

Davos is niet alleen een conferentiestad – het is een ideale locatie voor seminars en vergaderingen van elke omvang. Zestien seminarhotels in Davos Klosters zijn gespecialiseerd in het organiseren van professionele seminars. Ze zijn uitgerust met de nieuwste state-of-the-art technologie.

 

Meer informatie

Logo Zwitserland Convention & Incentive BureauSwitzerland Convention & Incentive Bureau
Lisette van Dolderen
T 020 620 92 29
E lisette.vandolderen@switzerland.com
W www.MySwitzerland.com/meetings

 

 

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief