Congressen

Dashorst en Zwaag naar Grand Hotel Opduin op Texel

Kirsten Dashorst en haar man Floris-Jan Zwaag hebben de exploitatie van het honderd kamers tellende Grand Hotel Opduin op Texel op zich genomen. Op 1 januari nam Hoscom het hotel over van Kees en Henriëtte den Ouden, die het viersterren hotel na bijna 25 jaar werken en ondernemen vaarwel zeiden. Zwaag werkt al twaalf jaar bij Hoscom. Voor Hoscom is dit het zevende hotel. Eigenaar Lucas Petit is ‘verheugd en dankbaar’ dat zijn bedrijf het stokje van de familie Den Ouden mag overnemen. Hoscom exploiteert in Nederland hotels op bijzondere locaties met ieder een eigen naam en individuele uitstraling. "In Grand Hotel Opduin ervaar je dat intense Waddengevoel en daarom past het precies bij ons", aldus Petit. Floris Jan Zwaag is bij Hoscom directeur geweest van het Delta Hotel, Badhotel Rockanje en het Cruise Hotel aan boord van het ss Rotterdam. Zwaag en zijn team waren de eerste winnaars van de Dutch Hotel Award. Kirsten Dashorst is in de evenementenwereld bekend van haar baan bij Rotterdam Marketing.

"Floris-Jan en ik droomden er al enige jaren van om samen te gaan ondernemen in de horeca", vertelt Dashorst over de stap naar Texel. "We hadden allebei een afwisselende baan en hele leuke contacten, maar het was ook een hele ‘veilige’ omgeving. We misten een beetje de spanning die je krijgt als je buiten je eigen comfortzone komt. Dat gevoel dat je jezelf weer opnieuw moet uitvinden en waar alles weer ontdekt moet worden. We hadden ons het afgelopen jaar al georiënteerd op verschillende ondernemersmogelijkheden, maar niets paste in ons plaatje. Totdat Grand Hotel Opduin ter sprake kwam. We zijn toen een weekendje naar Texel geweest om het hotel en het eiland te ontdekken en zijn meteen verliefd geworden."

"We kenden Texel van jeugdvakanties en schoolkampen, maar het was geen plek waar we iedere zomer kwamen. Texel is een prachtig eiland, het is er wel toeristisch, maar ze hebben een manier gevonden om het toerisme te ontwikkelen zonder dat het eiland haar charme en authenticiteit verliest. ’s Avonds wandel je onder prachtige sterrenhemels en overdag kun je kiezen uit een scala van activiteiten of gewoon heerlijk over het strand banjeren. In 2012 gaan we ons volop inzetten om samen met het team van Grand Hotel Opduin de zakelijke markt te bestormen. Grand Hotel Opduin is de ideale locatie voor spannende teambuildingactiviteiten. Het mooie is dat Texel maar één uur bij Amsterdam vandaan ligt. En toch ben je écht op vakantie als je op Texel bent. Je laat de hectiek van de Randstad achter je en bent zo in staat om alle werkprocessen- en relaties van een afstand te bekijken. Na een dagje uitwaaien op het strand of een tocht met een garnalenkotter kijkt iedereen weer met een frisse blik naar hun  werk!"


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief