Congressen

Coworking Hotels in opkomst

Het nieuwe concept van coworking hotels is sterk in opkomst, zo blijkt uit onderzoek van adviesbureau Horwath HTL. In coworking hotels worden de hotelfaciliteiten geïntegreerd met coworking spaces, waar hotelgasten en de lokale bevolking samenkomen om te werken en te ontmoeten. Coworking hotels bieden zo een hybride van werken, slapen en leven die volledig aansluit bij de behoeften van millennials en de sterk groeiende groep van digital nomads.

Levendige centrale werkplek

In coworking hotels is de hotelkamer is niet langer het primaire product. De werkplek is voor de moderne hotelgast welhaast belangrijker dan het bed. Coworking hotels bieden een levendige, centrale plek waar de gasten diverse mogelijkheden hebben om zowel alleen als samen te kunnen werken. De meest succesvolle coworking hotels creëren een community en bieden evenementen aan waarmee connecties worden gefaciliteerd tussen gasten onderling, maar ook met de lokale bevolking. Door de combinatie van werkvoorzieningen, woonvoorzieningen en vrijetijdsvoorzieningen te integreren en gastvrijheidsdiensten aan te bieden spelen coworking hotels in op de behoeften van de digital nomads.

Digital Nomads

Digital nomads is de benaming voor de toenemende groep mensen die dankzij het internet op ieder moment en op iedere plek in de wereld kunnen en willen werken en communiceren. Gedreven door globalisatie en de ‘gig’ economie zijn met name de huidige generatie van millennials veelal vrij in werkplek, werktijden en werkstijl. Het aantal coworking members of digital nomads neemt naar verwachting van Emergent Research toe van 1,2 miljoen in 2017 tot 3,8 miljoen in 2020.
Met het toenemende aantal digital nomads die overal ter wereld kunnen werken en wanneer dan ook, stijgt het aantal coworking spaces ook. In 2020 zal dit aantal naar verwachting zijn verdubbeld van 13.800 naar 26.000 wereldwijd. Dit beïnvloedt ook de kantorenmarkt. Door flexibele werkplekken aan te bieden kan het vastgoed efficiënter gebruikt worden. Ook hotels bieden steeds vaker werkplekken aan. Een logisch gevolg om de reizende digital nomads te accommoderen. Daar komt bij dat kantoren niet worden gebruikt in de avonden en in het weekend, en dat zijn nou juist de momenten zijn waarop hotels over het algemeen druk zijn. Vanuit beide markten wordt er geanticipeerd op de digital nomads.

Publicatie Coworking Hotels

Het industrie rapport over coworking hotels is een publicatie van adviesbureau Horwath HTL. Het rapport geeft de resultaten weer die zijn verzameld door middel van deskresearch en semigestructureerde interviews. Aan het onderzoek hebben negen experts meegewerkt die actief zijn in de hotellerie, coworking branche of in de combinatie van beide branches in Nederland. De publicatie over coworking hotels is vanaf nu verkrijgbaar.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief