Congressen

Courtyard by Marriott Amsterdam Airport in laatste fase uitbreiding

Met de recentelijke metamorfose van het Courtyard by Marriott Amsterdam Airport hotel is Claus Park Collection straks klaar voor de toekomst. Om beter te kunnen inspelen op de zakelijke markt investeerde de organisatie in 6000 vierkante meter uitbreiding, modernisering en verbouwing van het bestaande complex.

Zakelijke markt

Toen het hotel in 2002 opende was het een van de grotere hotels in de omgeving, nu inmiddels een van de kleinere. In 2018 is begonnen met de uitbreiding en modernisering van het Courtyard by Marriott Amsterdam Airport. In juni zal de laatste fase van de uitbreiding van het zakelijke hotel worden afgerond. Er komen nieuwe hotelkamers, parkeerplaatsen en meeting zalen en het hotel zal met het naastgelegen Claus worden verbonden middels een overdekte passage. Tezamen met de andere locaties Papa’s Beach House en Claus zal hiermee een verbeterd, moderner en groter aanbod ontstaan voor de zakelijke markt.

Nieuwe kamertypes, meeting zalen en Jeu de Boules

Martijn Beekhuis, General Manager van het hotel legt uit wat de zakengast straks kan verwachten: “Begin juni worden de laatste van de in totaal 112 nieuwe hotelkamers opgeleverd. We krijgen er ook twee nieuwe kamertypes bij. Zo worden er 108 comfort king rooms van 24 tot 27 vierkante meter gerealiseerd en 4 shortstay rooms van 40 vierkante meter. Deze shortstay kamers beschikken onder andere over een volledig ingerichte kitchenette en een living room area en zijn volledig ingericht op langdurig verblijf. Ook komen er vijf nieuwe meeting zalen, waaronder een auditorium met 130 zitplaatsen dat uitgebreid kan worden tot 330 zitplaatsen en 100 nieuwe parkeerplaatsen bij.”

De hotelkamers worden allemaal ingericht volgens de specificaties van Courtyard by Marriott, de kwaliteitseisen waar ieder Courtyard hotel aan moet voldoen. Beekhuis: “Wel hebben we ervoor gekozen om de kamers iets eigentijdser, stoerder, meer Europees en energiezuinig in te richten. Zo hebben we bijvoorbeeld veel staal laten terugkomen in de kamers in het volledig gasloze nieuwe gedeelte. Ook is gelet op slimme en energiebesparende oplossingen zoals oriëntatieverlichting over de vloer, smart tv’s en mobile keys. Daarnaast is de entree van het hotel vernieuwd en in de tuin aan de achterzijde een hele gave Jeu de Boulesbaan aangelegd.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief