Congressen

Coronacrisis nekt conferentieoord Rolduc

Conferentieoord Abdij Rolduc failliet

Conferentieoord Rolduc in Kerkrade is niet meer operationeel nadat Abdij Rolduc op dinsdag 21 april failliet is verklaard door de rechtbank in Maastricht. Door het faillissement verliezen 65 medewerkers hun baan.

Horecabedrijf

Het horecabedrijf dat verantwoordelijk was voor het hotel, restaurant en het congrescentum in Abdij Rolduc heeft het vanwege de coronamaatregelen niet gered. Er wordt benadrukt dat het om het horecabedrijf gaat en niet de abdij zelf. De gebouwen en de bijbehorende priesteropleiding vallen onder de kerkelijke rechtspersoon Bisschoppelijk Centrum Rolduc.

Het hotel, restaurant en congrescentrum waren al enkele weken gesloten, waardoor veel omzet is misgelopen. De verwachting is dat het de komende maanden ook niet zal verbeteren.

Publieke functie

Volgens Rolduc heeft de horeca de laatste jaren bijgedragen aan het vergroten van de toegankelijkheid van het eeuwenoude abdijcomplex. Ook was er een toename aan culturele activiteiten. Of de horeca-activiteiten in de toekomst hervat kunnen worden, is nog niet bekend. Het streven is naar een publieke functie voor het eeuwenoude abdijcomplex.

Curator

Mr. Edgar Roelofs is door de rechtbank Limburg aangesteld tot curator van de failliet verklaarde Abdij Rolduc B.V.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief