Congressen

Congrex sponsort het eeuwfeest van de UIA

Congrex sponsort het eeuwfeest van de Union of International Associations (UIA), die van 18 tot 19 november in Brussel plaatsvindt. Het tweedaagse programma is een belangrijke mijlpaal in het honderdjarig bestaan van de organisatie. De UIA is met name bekend van zijn publicaties ”Yearbook of International Organizations” en ”The Encyclopedia of World Problems and Human Potential”.Gevraagd naar de reden om dit speciale congres te sponsoren, antwoordde Layth Bunni, CEO Congrex: "De UIA verricht fundamenteel werk met hun onderzoeken en publicaties in onze branche en in de samenleving. Alles wat in deze branche gedaan wordt, is gevormd door de UIA. Congrex wil het werk en de missie van UIA graag steunen. We zijn er trots op om dit te kunnen doen." Ook Joel Fischer, directeur van de UIA afdeling congressen is enthousiast over de sponsoring: "We zijn blij dat Congrex zich voor dit evenement wil inzetten. Congrex speelt een belangrijke rol in de wereld van congressen en internationale conferenties en is bekend om haar kwalitatieve dienstverlening."

De belangrijkste thema”s tijdens het evenement zijn ”100 Years of Civil Society Documentation” en ”The Climate/Conference Equation – Responding to ecological, social & economic challenges”.
Vooruitkijkend op het evenement, zegt Colm Clarke, managing director van Congrex België: "Congrex kijkt ernaar uit om dit speciale evenement samen met de UIA te vieren. Wij weten hoe waardevol het werk van UIA is en ons voltallige team in Brussel zal dan ook aan deze historische bijeenkomst. deelnemen."

De UIA is een onderzoeksinstituut en documentatiecentrum en is gevestigd in Brussel. Het instituut werd honderd jaar geleden opgericht door de Belgische jurist en vrijmetselaar Henri La Fontaine, die in 1913 de Nobelprijs voor de Vrede en won, en door Paul Otlet, één van de grondleggers van de Informatica. De UIA controleert en geeft informatie over internationale organisaties en verenigingen. Anno 2010 beschikt de UIA over de modernste technieken en heeft het centrum een hoge status in de academische, overheids- en zakelijke wereld. Zo wordt onder andere door organisaties als UNESCO en ECOSOC informatie bij de UIA ingewonnen.

Info: www.uia.be en www.congrex.com


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief