Congressen

Congress Company biedt helpende hand voor Donor Monument

In de Nationale Donorweek werd op 21 oktober het Nationaal Donor Monument in Naarden onthuld. Erica Terpstra en Joyce Silvester, burgemeester van Naarden, kregen de eer om de enorme cadeauverpakking rondom het monument weg te halen, waarna honderden ballonnen opstegen. Eén van de vele bedrijven die belangeloos aan het project meewerkten, was Congress Company.De onthulling van het monument was onderdeel van de Donorweek. Tijdens deze week worden mensen door middel van diverse acties gewezen op het belang van donorregistratie. De feestelijke onthulling was niet alleen een mooi moment voor de vele aanwezige getransplanteerden, maar ook voor de nabestaanden van donoren. Voor hen is het Nationaal Donor Monument een plek van troost, want door de keuze van hun naasten hebben anderen een kans op een nieuw leven gekregen. Tijdens het programma in de Grote Kerk werd onder andere verteld over hoe het initiatief voor een nationaal monument jaren geleden is ontstaan en hoe het monument uiteindelijk met hulp van vele sponsoren en betrokkenen tot stand is gekomen.

Congress Company heeft zich belangeloos ingezet voor de werving van fondsen voor het Nationaal Donor Monument. Congress Company is een gecertificeerd congresbureau en gespecialiseerd in de organisatie van congressen en symposia voor vakverenigingen van medisch specialisten en verpleegkundigen. Door haar expertise van sponsorwerving voor scholingsbijeenkomsten voor medisch specialisten beschikt zij over een breed netwerk binnen de farmaceutische en medische industrie.

Arjan Appel, directeur van Congress Company: “Toen wij anderhalf jaar geleden door de voorzitter van dit initiatief werden benaderd met het verzoek om de helpende hand te bieden, aarzelden wij geen moment. Wij zijn aan de slag gegaan en vonden binnen een jaar een sponsor die dit initiatief financieel wilde ondersteunen. Dat we dit belangeloos hebben uitgevoerd is voor ons een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Het Nationaal Donor Monument is een standbeeld van twee meter hoog met de naam ‘de Klim’. Het beeld is ontworpen door Egbert Hermsen en uitgevoerd door kunstenaar Ben Overkamp. Het staat symbool voor een getransplanteerde die dankzij zijn donor naar een nieuw leven klimt en een nabestaande die uit een dal van verdriet klimt doordat de overleden donor in iemand anders voortleeft.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief