Congressen

Congresorganisatoren krijgen kamergarantie van Amsterdam Marketing

Amsterdam Marketing garandeert voortaan aan organisatoren van internationale city wide congressen dat zij in Amsterdam over maximaal 16.000 kamers kunnen beschikken. Hierdoor is de stad in staat om zonder vooroverleg, snel en efficiënt te reageren in offerte-trajecten voor grote congressen. De congresorganisator krijgt als onderdeel van het aangeboden pakket toestemming om haar klanten hotelkamers aan te bieden met het kwaliteitskenmerk  ‘I amsterdam approved’. 

Deze doorbraak werd bereikt door de Task Force City Wide Congresses, waarin onder meer de grote zakenhotels, Amsterdam RAI en Amsterdam Marketing samenwerken. Aan de I amsterdam approved-garantie nemen de hotels deel uit de 3-, 4- en 5-sterren categorie. De term city wide congressen wordt gebruikt voor meerdaagse congressen met minimaal 5.000 internationale deelnemers.

De hotelcapaciteit in Metropool Amsterdam is de laatste drie jaar sterk uitgebreid, van 25.000 naar 30.000 kamers. Daarmee is Amsterdam beter in staat om grote congressen accommodatie te bieden en de hoofdstad nog sterker te kunnen promoten als internationale congresstad.

Grote congressen zijn erg belangrijk voor Amsterdam. In 2011 zorgden zij voor een spectaculaire groei van 47 procent in het aantal deelnemersdagen. In 2013 is Amsterdam gaststad van diverse grote internationale congressen, zoals in april de European Association Study of Liver met 10.000 deelnemers, de European Society of Cardiology Congress in augustus met meer dan 30.000 deelnemers en in september het European Cancer Congress ECCO met 25.000 deelnemers.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief