Congressen

Hoe congrescentra organisatoren kunnen helpen in en na de coronacrisis

Aloysius Arlando

Alle ogen zijn gericht op de gebeurtenissen die verband houden met de COVID-19-uitbraak en de verwoestende effecten daarvan op evenementen wereldwijd. Congrescentra zijn evenzeer zwaar getroffen. Maar naarmate het herstelproces op gang komt, zullen centra zich in de beste positie bevinden om organisatoren te helpen met de aanpassingen die nodig zijn om de industrie weer op volle sterkte te brengen. Dat is onze toewijding.
Ten eerste zijn er het beleid en de middelen om evenementen veilig te managen in het licht van bestaande en voortdurende gezondheids- en veiligheidsuitdagingen. De meeste centra hebben geanticipeerd op diverse soorten bedreigingen die zich rond een evenement kunnen voordoen – en de procedures zijn nog eens versterkt door de lessen van de afgelopen maanden.

Gids met praktijkvoorbeelden

Deze ervaringen zijn nu ingebed in een uitgebreide gids met beste praktijken rondom COVID-19. Deze is verspreid onder alle AIPC-leden om ervoor te zorgen dat we in zo’n uitdagende tijd van elkaar kunnen leren. Die expertise zal van cruciaal belang zijn om vertrouwen te scheppen in wat wellicht een voorzichtige terugkeer is naar het comfortniveau van vóór COVID-19.
Ten tweede hebben beheerders de afgelopen jaren veel variaties in gebruik en ruimtelijke configuraties van hun locatie ervaren. Dit betekent dat ze nieuwe ideeën kunnen voorstellen, met name op gebieden zoals sociale afstand en andere protocollen die belangrijker worden in onze huidige (en waarschijnlijk lopende) situatie.

Financiële- en inkoop-uitdagingen

Ten derde kun je ervan uitgaan dat de hele leveranciersketen onder druk zal komen te staan, aangezien veel (en met name kleinere) bedrijven wellicht zullen merken dat ze hun aanbod moeten consolideren of opnieuw configureren in het licht van financiële- en inkoop-uitdagingen die gepaard gaan met de wereldwijde uitbraak van het coronavirus.
Ook hier zullen centra in de beste positie verkeren om te adviseren over lokaal en regionaal beschikbare middelen, op basis van hun voortdurende ervaringen met andere klanten en evenementen in hun gebouwen.

Technologie en expertise

Zelfs wanneer en als het duidelijk wordt dat grote bijeenkomsten simpelweg geen praktische optie zijn, kunnen congrescentra organisaties en verenigingen ondersteunen in hun communicatie. Voor webinars en grotere interactieve online evenementen is nog steeds aanzienlijke technologie en expertise nodig om professioneel te worden gedaan – en dat zijn precies het soort mogelijkheden dat in veel centra over de hele wereld aanwezig is.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief