Congressen

Congres neurochirurgen in 2014 voor het eerst naar Nederland

Het tweejaarlijkse congres van de Europese beroepsvereniging van neurochirurgen ESSFN vindt in 2014 in Maastricht plaats. Het is voor het eerst dat het congres van de ESSFN in Nederland wordt gehouden.De Europese neurochirurgen komen iedere twee jaar bij elkaar. Het congres trekt ongeveer 800 deelnemers. Het meest recente congres van de ESSFN (European Society for Stereotactic and Functional Neurosurgery) vond plaats in Lissabon.

Dat Maastricht de komende congresbestemming is, is vooral de verdienste van de Maastrichtse neurochirurg Yasin Temel, die met zijn vakgroep in het Maastricht UMC+ baanbrekend onderzoek doet. Het binnenhalen van het congres is een erkenning voor het wetenschappelijke werk dat hij en zijn collega’s doen.

Onlangs nog kreeg Temel subsidie van de Hersenstichting Nederland voor een onderzoek naar het stimuleren van hersengebieden met stroomstootjes na een beroerte om zodoende de verlamming te verminderen. Temel gaat met name onderzoeken hoe deze methode op de individuele patiënt toegesneden kan worden. Dit veelbelovende onderzoek gaat zo’n vier jaar duren.

Het ESSFN-congres zal in het Maastrichtse congrescentrum MECC plaatsvinden. Medische congressen in de stad leiden tot een sterker imago als kennisstad en -regio, tot meer samenwerking tussen kennisinstellingen en bedrijfsleven en tot meer verblijf, bestedingen en werkgelegenheid in stad en regio. Het gaat dan onder meer om de directe economische resultaten voor organisaties als het MECC Maastricht, hotels, lokaal transport en gastronomie.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief