Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten: een hotel met een missie

Kontakt-der-Kontinenten- Publique-5775groot 960x640

Zoeken naar verbinding en duurzaamheid heeft constant de aandacht bij Kontakt der Kontinenten. Het conferentiehotel, dat zich voortdurend moderniseert, blijft haar originele kernmissie trouw. 

In Soesterberg ligt het conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, een unieke plek waar historie en duurzaamheid elkaar ontmoeten. Ooit een missiehuis en klooster, nu een modern conferentiehotel met 130 kamers en 26 zalen. Ondanks deze transformatie blijft de kernmissie onveranderd: mensen samenbrengen op een duurzame en maatschappelijk betrokken wijze, om met elkaar van onze wereld te leren en te genieten.

Het hotel heeft zijn wortels onder meer als opleidingscentrum voor missionarissen. Dit rijke verleden leeft nog altijd voort in het hotel, zo vertelt relatiebeheerder Thomas Nauta. “Binnen het hotel zie je nog veel elementen van vroeger. Denk bijvoorbeeld aan glas-in-loodramen in de voormalige kapel die nu wordt gebruikt als congreszaal. Maar ook de namen van de vergader- en trainingszalen bevatten een knipoog naar vroeger. Deze ruimtes dragen de namen van landen die herinneren aan de zendingsreizen van de missionarissen.”

Duurzaamheid als kernwaarde

Duurzaamheid zit in het DNA van Kontakt der Kontinenten. Het hotel heeft verschillende initiatieven opgezet om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen, vertelt Nauta. “Een voorbeeld is het project Water voor Water in samenwerking met de Made Blue Foundation, waarbij elke liter water die in het hotel wordt geserveerd, zorgt voor duizend liter schoon water in ontwikkelingslanden.”

Daarnaast werkt het hotel samen met Hotels For Trees en Meetings For Trees. Door bomen te planten, compenseren gasten een deel van de CO2-uitstoot van hun overnachting of bijeenkomst. In drie jaar tijd zijn er namens het hotel al meer dan 3.800 bomen geplant. Dit alles benadrukt de betrokkenheid van het hotel bij een duurzame toekomst.

Ook het inkoopbeleid van het hotel is gericht op duurzaamheid. “De keuken gebruikt zoveel mogelijk lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Dat is niet alleen duurzaam maar ook nog eens veel lekkerder”, aldus Nauta.

Unieke buitenactiviteiten en verbinding

Een bezoek aan het conferentiehotel betekent meer dan alleen genieten van de kamers, zalen en het eten. De bostuin van het hotel is perfect voor unieke en leerzame ervaringen. Van kampvuuravonden tot groepsactiviteiten zoals schapen drijven en schilderen. Deze activiteiten versterken de verbinding tussen de deelnemers en bieden een extra dimensie aan de vergaderervaring.

Naast duurzaamheid staat verbinding ook hoog in het vaandel. Nauta: “Het hotel moedigt gasten aan om met elkaar in contact te komen. Tijdens de lunch reserveren we geen tafels, maar stimuleren we gasten om bij andere groepen plaats te nemen en zo spontaan met elkaar te verbinden.”

Continu in ontwikkeling

Het conferentiehotel blijft in ontwikkeling. Zo zijn er in de zomer van 2024 al 66 hotelkamers vernieuwd. En de missie heeft constant de aandacht, stelt Nauta. “We kijken altijd of iets duurzamer kan en hoe we onze gasten kunnen blijven verbinden en inspireren.”  

Carrousel

 

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief