Congressen

Aviodome terug als circulaire congreslocatie

Aviodome Amsterdam

Het voormalig luchtvaartmuseum Aviodome wordt herbouwd in Amsterdam met daarin de eerste circulaire congreslocatie van Nederland. De locatie wordt geëxploiteerd door de TeKa Groep en opent in het najaar haar deuren.

Het Aviodome komt te liggen in Amsterdam-West, aan de snelweg A5. In het Aviodome bevindt zich straks een grote plenaire zaal die ruimte biedt aan groepen tot 1.000 personen. Verder worden er 16 subzalen en moderne horecafaciliteiten gerealiseerd. De locatie heeft een vloeroppervlak van 5.000 vierkante meter en is daarmee onder meer geschikt voor beurzen en congressen.

Herbouw

Na de sluiting van het luchtvaartmuseum bij Schiphol in 2003 werd de koepel afgebroken en opgeborgen in zeecontainers. De herbouw geldt als een bouwkundig huzarenstukje. De 70.000 kilogram zware koepelconstructie wordt ring voor ring omhoog gehesen met een kraan, waarna in totaal 1.100 ruitvormige aluminium panelen geplaatst worden.

Onderdeel van stadsvernieuwing in Sloterdijk

De herbouw van het Aviodome is een opsteker voor de gemeente Amsterdam, dat grote plannen heeft met het omliggende gebied. De komende jaren verandert het bedrijventerrein Sloterdijk stapsgewijs in een werkgebied met opvallende architectuur en (recreatieve) voorzieningen voor werknemers en bezoekers. Met als het aan de gemeente ligt nieuwe bedrijven die een leidende rol spelen in de energietransitie en de overgang naar een circulaire economie. Het gebied moet een verbindende schakel vormen tussen stad en haven en een centrale plek innemen in de Metropoolregio.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.