Congressen

Business Brains & Hospitality Heart

DDW 2018 by night (c) Oscar Vinck

Liedjesschrijvers raken er niet over uitgeschreven, over dat heerlijke Brabantse land. En terecht. De historische steden en unieke natuur, de gastvrijheid, maar zeker ook de bedrijvigheid, creativiteit en innovatiekracht van deze regio laten een onuitwisbare indruk achter op iedere bezoeker.

De provincie Noord-Brabant, kortweg Brabant, is enorm veelzijdig. Het gebied kent een rijke historie die je terugziet in sfeervolle historische steden als Breda en ’s-Hertogenbosch (Den Bosch) en pittoreske vestingstadjes. Ook vind je hier unieke natuur zoals Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen en de Brabantse Kempen.
Waar je ook in Brabant komt, je wordt hartelijk verwelkomd. De Brabantse gastvrijheid is legendarisch. Brabanders zijn levensgenieters en vinden het fijn om ook anderen te laten genieten.
Daarnaast heeft Brabant een echte gastronomische cultuur. De provincie telt in totaal 21 Michelinsterren, verdeeld over 18 restaurants. Geïnspireerd door het prachtige aanbod aan streekproducten creëren topchefs hier verrassende, innovatieve smaakcombinaties. Vorig jaar mocht Brabant zich zelfs een jaar lang European Region of Gastronomy noemen.

Innovatie

De innovatieve kracht van de regio is direct verbonden met al het moois dat Brabant te bieden heeft.
Op de Automotive Campus in Helmond bijvoorbeeld, wordt volop geïnnoveerd. In dit ecosysteem voor smart & green mobility wordt onder andere gewerkt aan de Lightyear One, een elektrische auto die zichzelf kan opladen met zonne-energie.
In de stad Eindhoven, de bakermat van iconische bedrijven als Philips, DAF en ASML, is Brainport Eindhoven gevestigd, internationaal dé hotspot voor innovatieve hightech oplossingen rondom zorg, mobiliteit, duurzame energie, voedsel en veiligheid. De meest succesvolle tech-toeleveranciers in de Brainport-regio komen samen op Brainport Industries Campus. Hier ondernemen, innoveren en produceren ze samen en werken ze nauw samen met overheden en onderwijs- en kennisinstellingen.

Dutch Design Week

Eindhoven is tevens thuisstad voor de jaarlijkse Dutch Design Week (DDW), het grootste designevenement van Noord-Europa. DDW wordt dit jaar gehouden van 19 tot en met 27 oktober. Ruim 2.600 ontwerpers in allerlei disciplines tonen hier hun werk aan meer dan 355.000 bezoekers van over de hele wereld. Op zo’n 120 locaties in de hele stad organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

Den Bosch Datastad

Waar Eindhoven internationaal een bijzondere status geniet als het gaat om innovatieve hightech toepassingen en Dutch Design, is de Brabantse stad ‘s-Hertogenbosch hard op weg naar eenzelfde positie, maar dan op het gebied van ICT en data. Hier, op de Jheronimus Academy of Data Science, worden studenten opgeleid tot datawetenschappers en -ondernemers. De hoeveelheid data die we jaarlijks wereldwijd genereren, is duizelingwekkend en datascience is dan ook dé wetenschap van de toekomst.
Tegen deze achtergrond vindt van 28 oktober tot en met 2 november de tweede editie van de Den Bosch Dataweek plaats. Tijdens dit evenement, met als thema ‘Dat is wat data voor je doet’, ontdekken bezoekers hoe je het leven met het slim toepassen van data veiliger, gezonder, efficiënter en duurzamer maakt.

Creatieve oplossingen voor wereldproblemen

Veiligheid, duurzaamheid en gezondheid zijn ook belangrijke thema’s tijdens het Creativity World Forum (CWF), dat op 21, 22 en 23 oktober op diverse plekken in Brabant plaatsvindt. Het CWF is het jaarlijkse congres van DC Network, een internationaal netwerk van Districts of Creativity, regio’s die de kracht van creativiteit – anders kijken, anders denken, anders doen – hoog hebben staan.
“Brabant is lid sinds 2014; dit jaar mogen wij het congres organiseren”, vertelt Joyce Bokhoven, creative producer bij BrabantDC. “Tijdens het CWF2019 laten we de kracht van creativiteit zien. We willen voor de United Nations Sustainable Development Goals oplossingen bedenken waar niemand nog aan gedacht heeft. Rond het thema ‘Change the Inevitable’ verbinden we overheden, onderwijs, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de creatieve sector wereldwijd. We gaan aan de slag met concrete uitdagingen en casussen om zo daadwerkelijk stappen te zetten richting oplossingen.”
CWF2019 is voor iedereen die een bijdrage wil leveren aan de toekomst van onze maatschappij maar niet weet hoe. “Of als je wel weet hoe, maar daar versterking of verbinding bij zoekt”, zegt Joyce. “Het maakt niet uit waar je vandaan komt: bedrijfsleven, onderwijs, overheid, wat dan ook.”
Daarnaast nodigt BrabantDC nadrukkelijk creatieven uit om naar het CWF2019 te komen. “Designer, architect, kunstenaar of theatermaker; we hebben hun doe- en denkkracht nodig.”

Van elkaar leren

De ‘hands-on’-aanpak van BrabantDC bij de 2019-editie van het CWF is typisch Nederlands en zeker ook Brabants, zegt Joyce. “We houden van aanpakken en zijn niet bang om nieuwe dingen te proberen. Brabant is een regio waar heel veel innovaties ontstaan. En niet alleen hightech in Eindhoven, maar ook innovatie op creatief, sociaal en educatief gebied. Deze pioniers en hun projecten, producten en ideeën stellen we graag voor aan de wereld. Met daarbij nadrukkelijk de uitnodiging: denk en doe mee. Hoe brengen we deze ideeën een stap verder? Zo leren we van elkaar.”

Kom naar Brabant!

Wilt u ook uw evenement in deze prachtige, innovatieve en creatieve regio organiseren? Noord-Brabant is uitstekend bereikbaar met de auto of trein. Met Eindhoven Airport heeft de regio een eigen vliegveld. Vanaf hier wordt er gevlogen naar ruim zeventig bestemmingen.
De overnachtingsmogelijkheden zijn zeer divers. Van internationale hotelketens tot boutiquehotels. Bovendien staan meer dan vijfhonderd congres- en evenementenlocaties met die legendarische Brabantse gastvrijheid klaar om van uw meeting, congres of evenement een onvergetelijke gebeurtenis te maken! Meer weten? Neem contact op met VisitBrabant Convention Bureau.

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief