Congressen

Brugge gaststad voor Europese JCI congres in 2022

Projectteam European JCI Conference 2022 Brugge

Brugge is verkozen als gaststad voor de Europese congres van Junior Chamber International (JCI) in 2022. Het thema van de conferentie ‘Food for generations’ sluit naadloos aan bij de activiteiten van veel Brugse en West-Vlaamse bedrijven.

JCI Brugge en JCI Houtland werkten samen met Visit Bruges Convention Bureau twee jaar aan hun bidding dossier. Junior Chamber International brengt zo een van de eerste grote congressen naar het nieuwe Beurs- en Congresgebouw in Brugge. “Dat zal een boost geven voor het congrestoerisme in onze stad”, zegt Wethouder van Toerisme Philip Pierins.

Digitale algemene ledenvergadering

Op 30 mei presenteerde JCI Belgium tijdens de digitale algemene ledenvergadering van JCI Europe haar kandidatuur om in 2022 gastheer te zijn voor de Europese Conferentie. 250 deelnemers volgden de virtuele verkiezing vanuit huis. Het thema ‘Food for generations’ werd gepresenteerd door leden van JCI Houtland en JCI Brugge, en werd bijzonder goed onthaald.

België mag dus stevig aan de bak om in juni 2022 ongeveer 2000 Europese JCI leden te inspireren voor een betere toekomst voor voeding, en hoe we omgaan met voedsel. De Brugse regio bulkt van de bedrijven die inzetten op innovatie in landbouw, visserij, voedselproductie en -verwerking.

Economisch weefsel versterken

JCI draagt dagelijks bij om het economische weefsel te versterken, en wil door middel van deze conferentie een platform brengen voor deze innovatieve bedrijven om zich te tonen. Het is de bedoeling om samen met de industrie trajecten uit te werken rond vier thema’s: Sustainable Food Production, Nutrition, Gastronomy en Heritage.

De Europese landen zien België nog steeds graag als het land van bier, frieten, chocolade en wafels. “Dat zijn ook sterke culinaire troeven”, zegt Jonas Maes, leider van het team dat dit project realiseert. “Met de vier gedefinieerde pijlers willen we echter een breder publiek aanspreken, en de link met de West-Vlaamse bedrijven gebruiken. We integreren ook het jaarlijks netwerk event B2BnB en kijken naar partners als De Hanze Business, Voka en Unizo om een businessforum te organiseren op de conferentie. Business en netwerken zitten in het DNA van JCI.”

Boost voor congrestoerisme

“Deze conferentie betekent een boost voor het congrestoerisme in onze stad. We zijn trots dat JCI voor Brugge koos als bestemming”, zegt Wethouder van Toerisme Philip Pierins. Reden voor twijfel was er niet, zo klinkt het ook bij nationaal voorzitter van JCI Belgium Tom Staelens. “Een team van heel wat toegewijde leden is met ondersteuning van de nationale raad van bestuur en de adviezen van experts al maanden bezig met bouwen aan dit project.”

Nieuw beurs- en congresgebouw

Het kloppende hart van het Europese JCI-congres wordt het nieuwe Beurs- en Congresgebouw in Brugge, waar momenteel hard aan gewerkt wordt. “We zijn vereerd dat JCI koos voor het nieuwe Beurs- en Congresgebouw. Met onze state-of-the-art congreslocatie zullen we tonen aan deelnemers uit heel Europa dat Brugge de ideale congresbestemming is”, zegt Burgemeester Dirk De Fauw. Daarnaast zullen ook vele hotels en andere venues zoals het Concertgebouw deel uitmaken van deze mooie conferentie.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief