Beurzen

'Brexit oorzaak van annulering London Film and Comic Con'

London Film and Comic Con door https://www.istockphoto.com/nl/portfolio/icenando

De onzekerheid rondom de Brexit is de hoofdoorzaak dat de wintereditie van London Film and Comic Con is geannuleerd, zo stelt organisator Showmaster Events. De valuta-schommelingen als gevolg van het almaar voortdurende uittredingsproces heeft de kosten van het evenement doen escaleren. London Film and Comic Con (LFCC) zou plaatsvinden van 23 tot 24 november in Olympia London.

De organisatoren van het event vliegen Amerikaanse acteurs en actrices uit scifi-fantasiefilms en tv-series naar het Verenigd Koninkrijk voor het uitdelen van handtekeningen aan hun fans. De huidige zwakte van de Engelse pond ten opzichte van de Amerikaanse dollar heeft hiervan een hele kostbare zaak gemaakt.

Facebook-bericht

Jason Joiner, managing director van Showmasters Events, stelt in een Facebook-bericht aan de bezoekers van LFCC: “Onze grotere evenementen zijn erg afhankelijk van de wisselkoers van de pond ten opzichte van de dollaren recent dook de pond naar zijn laagste koers in decennia, wat betekent dat de kosten van de meeste Amerikaanse gasten dramatisch zijn gestegen en dit lijkt waarschijnlijk zo te blijven totdat we allemaal weten waar we staan ​​met Brexit in de komende maanden.”

 

 

Reed Pop’s MCM Comic Con

Sinds de zomereditie van London Film and Comic Con is de Engelse pond met ongeveer vier cent ten opzichte van de  Amerikaanse dollar gedaald van 1,25 naar 1,21. De organisator stelt dat de bezoekers die al een ticket voor de wintereditie hebben gekocht, hun geld automatisch terug krijgen.

Het winterevenement van Reed Pop’s MCM Comic Con, de grote concurrent van LFCC, gaat wel door. Dit fan-event vindt plaats van 25 tot en met 27 oktober in ExCeL London.

 

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief