Congressen

Brave New World: hét evenement over de impact van de toekomst

Kunst, cultuur, filosofie, wetenschap, technologie en storytelling komen samen op Brave New World. Dit nieuwe evenement vindt plaats op 2 en 3 november 2016 in Stadsgehoorzaal Leiden. Brave New World wordt dé plek voor mensen die meer willen weten over wat de toekomst gaat brengen.
 De focus ligt niet op de technologische ontwikkelingen zelf, maar op de maatschappelijke en ethische gevolgen. Gedurende twee dagen komen mensen uit zeer uiteenlopende sectoren bij elkaar om te luisteren naar verrassende sprekers en te discussiëren hoe toekomstige technologische innovaties ons leven kunnen beïnvloeden.

Zo zijn er presentaties, interviews en paneldiscussies over vragen als: hoe ver willen we gaan in het verbeteren van ons lichaam? Kunnen we computers het verschil tussen goed en kwaad leren? Wordt privacy een luxeproduct? Willen we nog wel in de echte wereld leven als we virtueel onze perfecte wereld kunnen bouwen?

Brave New World is bedoeld voor iedereen die op een of andere manier inspeelt op de ontwikkelingen in de toekomst: kunstenaars, futurologen, beleidsmakers, consultants, ondernemers, innovatie managers, ontwikkelaars, hackers, gamers en regisseurs.

Internationaal programma

Een van de sprekers is futuroloog auteur Ben Hammersley. De BBCpresentator en editor van Wired magazine is gespecialiseerd in de effecten van internet op ons leven en een gewild consultant op het gebied van big data. Naast Hammersley zullen er vele andere (inter)nationale sprekers van wereldklasse op het gebied van o.a. kunst, gezondheid, veiligheid en filosofie het podium van Brave New World betreden.

Samen de toekomst visualiseren

Aan het einde van beide dagen vatten de deelnemers van het festival, sprekers én bezoekers, hun ervaringen van de dag samen. Onder begeleiding van regisseurs en acteurs worden deze visies omgezet in filmscripts voor korte films, die binnen 48 uur daadwerkelijk worden geproduceerd.

www.BraveNewWorld.nl
 
 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief