Congressen

Zwitserland blinkt uit met innovatie en technologie

Zwitserse internationale bedrijven, evenals talrijke kleine en middelgrote ondernemingen, streven er gewoonlijk naar om hun producten, diensten en processen te verbeteren door fors te investeren in onderzoek en ontwikkeling.

Dit heeft ertoe geleid dat Zwitserse bedrijven de afgelopen jaren hun concurrentievermogen hebben weten te behouden, ondanks de sterke Zwitserse Frank. Dit succes is mede te danken aan de aanwezigheid van gerenommeerde onderzoeksinstituten en het vermogen om onderzoeksresultaten effectief om te zetten in verkoopbare producten.

Zürich

In de IBM-research lab wordt onderzoek gedaan naar hybride cloudoplossingen, artificiële intelligentie en de ontwikkeling van kwantumcomputers. Het think lab heeft eigen vergaderzalen, die je kunt gebruiken nadat je de research lab hebt bezocht. IBM bestaat al 75 jaar. Bekijk hier de virtuele 360-graden-tour.

Basel

Switzerland Innovation Park Basel Area bevindt zich in het innovatiedistrict Bachgraben. Het grenst direct aan Duitsland en Frankrijk. Op slechts vijftien minuten van de luchthaven en treinstation. Het is ontworpen door Herzog & de Meuron en ontwikkeld door SENN. Je kunt er terecht voor workshops, onderzoekswerk en kennisdeling.

Interessant is ook het Technologiepark Basel, waar startups gevestigd zijn. Het park beschikt over vijf vergaderruimtes voor 8 tot 20 personen. Of je verblijft in het aangrenzende hotel Stücki, dat 144 kamers telt en waar zeven vergaderruimtes zijn voor 4 voor 100 personen. Ook interessant is een urban art tour of een architectuurtour langs gebouwen van wereldvermaarde namen als Richard Meier, Frank Gehry en Mario Botta te maken.

Genève

Ontdek het grootste deeltjesfysicalaboratorium van de wereld. Er zijn allerlei manieren om deze reus van de wetenschap te bezoeken. Twee permanente tentoonstellingen, rondleidingen en een fietsroute nemen je mee op een ontdekkingstocht door de wereld van de deeltjesfysica. De rondleidingen zijn gratis, je moet echter wel van tevoren reserveren.

Events en recepties zijn er mogelijk in The Globe op de eerste verdieping. The Science Gateway is volledig nieuw, klimaatneutraal gebouw en ontworpen door de architect Renzo Piano. Het auditorium is voor maximum 900 personen.

Meer informatie

Switzerland Convention & Incentive Bureau
Lisette van Dolderen
(020) 620 92 29
lisette.vandolderen@switzerland.com
www.MySwitzerland.com/meetings


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief