Congressen

Brabant: Open MICE destinatie met sterk zakelijk profiel

Brabant Open MICE destinatie met sterk zakelijk profiel

Dat Brabant staat voor gastvrijheid en gemoedelijkheid is genoegzaam bekend. Toeristen en dagjesmensen weten steden als ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven gemakkelijk te vinden. Ook organisatoren van zakelijke evenementen verleggen de laatste tijd meer en meer hun focus van de Randstad naar het zuiden. En de organisatoren vanuit België naar het nabije noorden. “Terecht”, stelt Saskia Holterman namens VisitBrabant Convention Bureau. “Brabant heeft zich in de voorbije decennia in hoog tempo ontwikkeld tot het nieuwe centrum van kennis, innovatie en creativiteit. Dat, gevoegd bij onze kenmerkende gastvrijheid en openheid maakt van deze regio de ideale MICE bestemming”

Het leest als poëzie en het klinkt als vijfsterren. En er is geen woord van verzonnen. Brabant is immers open en kent een enorme variatie aan unieke locaties. Altijd. Niet in het minst voor de tienduizenden gasten van uiteenlopende zakelijke evenementen die er anno 2018 samenkomen en vaak ook langer verblijven. Overtuigend feitje in dit verband? Brabant staat ondertussen wat betreft het aantal zakelijke overnachtingen in de top drie van ons land. Maar, er is nog een wereld te winnen, vindt een aantal Brabantse steden, waaronder Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch en Helmond. Ze willen nog vaker eerste keus zijn voor MICE-organisatoren.

Samenwerken Samen Succes

Samenwerken. Holterman zegt te weten dat dit Brabanders wel is toevertrouwd: “Dat doen ze van nature graag, het zit ze in de genen.” Samenwerking en kennisdeling tussen overheden, kennisinstellingen en bedrijven. “Denk bijvoorbeeld aan het succes van Brainport, Agrifood Capital, het herbergen van het prestigieuze ITS congres of een Dutch Design Week. Maar ook samenwerking tussen VisitBrabant Convention Bureau, steden, venues, hotels en toeleveranciers is als vanzelfsprekend. Deze mentaliteit mondt uit in succes. De kracht van een collectief.”

Volop sterktes

“In het verleden is Brabant misschien wat te bescheiden geweest. Dat hoeft helemaal niet. We hebben een ijzersterke propositie; die moeten we dan ook durven presenteren. Er is wel eens sprake geweest van een wat provinciaal imago en een traditionele oriëntatie op de Randstad.” aldus Holterman. Maar dat is verleden tijd, stelt ze: “We herbergen de slimste vierkante kilometer van Europe. Eindhoven is leading in hightech, innovatie en design, ‘s-Hertogenbosch met haar historische binnenstad is het centrum voor de agrosector. En Helmond is toonaangevend waar het gaat om foodtechnologie en automotive.” Ook de goede prijs/kwaliteit verhouding en bereikbaarheid – over de weg, per trein en per vliegtuig – geldt als een USP en draagt bij aan de strategische propositie. Kortom: Brabant is een regio om serieus rekening mee te houden: “We hebben meer dan genoeg om over te roemen en roepen”, aldus Holterman. De regio biedt verschillende steden met een unieke eigen identiteit en mogelijkheden. Ook is ze trots op het feit, dat Vincent van Gogh in Brabant is geboren en opgroeide en dat ze (pret)parken van wereldformaat binnen haar grenzen heeft. “Brabant is daarnaast vooral veelzijdig. Een mix van historie en innovatie, landschap en stedelijke gebieden, pittoreske stadscentra en onderscheidende architectuur, van bossen en heide.”

Het is aan het VisitBrabant Convention Bureau deze sterktes optimaal te communiceren, gevraagd en ongevraagd. Met vertrouwen benutten ruim 30 partners hun deelname in het loket om hun zichtbaarheid voor de zakelijke markt te vergroten. “We presenteren onszelf als de onafhankelijke service-organisatie waar organisatoren terecht kunnen als ze ondersteuning wensen bij het vinden van de perfecte locatie voor meetings, incentives, conferenties, events en overnachtingen. Of het nu gaat om een toonaangevend congres een internationale kennisconferentie, een productpresentatie, boardmeeting, personeelsuitje of overnachtingsmogelijkheid in ’s-Hertogenbosch, Eindhoven, Helmond, Tilburg of Breda.” Het advies is kosteloos en de kwaliteit, vanwege het omvangrijke netwerk en het gedetailleerde overzicht over wat er aan locaties en regionale leveranciers beschikbaar is, is hoog.

VisitBrabant Convention Bureau

Almijstraat 14
5061 PA Oisterwijk

T +31 (0)13 3030390
E conventionbureau@visitbrabant.com
www.visitbrabant.com/conventionbureau

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief