Beurzen

Bouwbeurs brengt bouwvrouwen bijeen met Ladies Lunch

Iris van Liempt, deelnemer van de Bouwbeurs Ladies Lunch

Jaarbeurs introduceert de eerste BouwBeurs Ladies Lunch. Op 8 februari komen vakvrouwen uit de bouw- en installatiesector bijeen in het Bouwbeurs Café om hun kennis en ervaringen als vrouw in de bouw te delen.

Loodgieter en TikTok-ster

Eén van de deelnemers van de Ladies Lunch is loodgieter en TikTok-ster Iris van Liempt: “Van kleins af aan had ik al de droom om bouwvakker te worden. Best uniek in de sector die vooral gedomineerd wordt door mannen. Ik vind het super waardevol om vrouwen te leren kennen die hetzelfde doormaken als ik.”

Een andere deelnemer is kraammachiniste Jessica Bruintjes, ook bekend van het NPO-programma Vrouwen die Bouwen. “Ik vind het belangrijk dat wij bouwvrouwen contact met elkaar krijgen en elkaar supporten. Samen staan we sterk”, aldus Bruintjes.

Een wereld te winnen

Joyce van de Hoef, beursmanager BouwBeurs: “Diversiteit, inclusie en shared impact. Vanuit die gedachte is er nog een wereld te winnen in de bouw. Binnen de sector zijn er grote ambities en daar is samenwerking en verbinding voor nodig. Zo ook met en tussen vrouwen die in de bouw werkzaam zijn.”

“We merken nog steeds dat de bouw- en installatiesector wordt gedomineerd door mannen en er te weinig aandacht is voor de bouwvrouwen. We zijn daarom enorm trots dat we vanuit de BouwBeurs voor het eerst uitpakken met de BouwBeurs Ladies Lunch. Even niet ‘one of the guys’, maar dames onder elkaar.”

BouwBeurs 2023

BouwBeurs vindt plaats van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari 2023 in de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief