Beurzen
De vakbeurs Bouw Compleet in Evenementenhal Hardenberg gaat voortaan als Bouw Relatiedagen door het leven. Naast deze naamswijziging gaat het beursconcept ook volledig op de schop.
Bouw Relatiedagen telt twee beursdagen, focust zich specifiek op de bouwsector in Noordoost-Nederland en wordt georganiseerd door het beursteam van Easyfairs dat ook Building Holland in RAI Amsterdam organiseert. De eerste editie van Bouw Relatiedagen is op 1 en 2 december 2021 in Hardenberg.
“Bouw Compleet kent een rijke historie van bijna een kwart eeuw, maar het concept was aan vernieuwing toe”, zegt Dirk van Gemert namens organisator Easyfairs.
“In de afgelopen periode hebben we vanwege corona geen beurzen mogen organiseren, maar dat gaf ons wel de tijd om kritisch naar onze beursconcepten te kijken en zorgen dat ze klaar voor de toekomst zijn. Dat geldt nu ook voor Bouw Relatiedagen.”
“Deze beurs moet van en voor de regio zijn, waarbij we trots mogen zijn op al die bouwers in Noordoost-Nederland. We gaan in gesprek met lokale aannemers die samen met ons deze trots willen benadrukken en hun schouders onder deze beurs willen zetten.”
De opzet van Bouw Relatiedagen is gebaseerd op vier pijlers: expositie, workshops, banenmarkt en netwerken. Expositie is de beursvloer met exposanten waar bedrijven hun producten laten zien. Voor workshops zet de organisatie geen high end bijeenkomsten in, maar juist laagdrempelige workshops met praktische onderwerpen die dezelfde dag toepasbaar zijn. Die het leven van een timmerman vanaf morgen net even iets makkelijker maakt.
Verder is Bouw Relatiedagen de plek waar aannemers zich kunnen presenteren aan hun doelgroep. Ze kunnen hun bedrijf als het ware pitchen aan bouwprofessionals die er wel oren naar hebben om van werkgever te veranderen. Bovendien richt de organisatie ‘Proost op de regio’ in waar men kan netwerken en waar een hoog ons-kent-ons gehalte zal zijn.
Bezoekers van Bouw Relatiedagen zijn de bouwprofessionals die hun handen uit de mouwen steken. Vakmensen die trots zijn op hun professie, geïnteresseerd zijn in nieuwe materialen en het gebruik van nieuwe machines, maar tegelijkertijd begrijpen dat er een tekort is aan gekwalificeerd personeel.
Van Gemert: “We hebben het hier over bouwvakkers in de brede zin van het woord: van metselaars en timmerlieden tot dakbedekkers, klusbedrijven en aannemers. Ze kunnen in loondienst bij een aannemer zijn of werkzaam zijn als ZZP’er.”
Er zijn nog geen reacties.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.