Beurzen

Bouw van nieuw zuidelijk deel Messe Düsseldorf halverwege

Met een topping-out ceremonie is gevierd dat de bouw van de nieuwe Zuid Sectie van Messe Düsseldorf halverwege is. Dit gebeurde op 14 september jongstleden met de traditionele topping-out speech van de bouwmanagers.

2019

Het project zal in de herfst van 2019 afgerond zijn en behelst de bouw van een nieuwe Hall 1 met vergaderruimtes, een glazen ingang voor de zuidkant, en een ondergrondse parkeergarage. Hall 1 zal 12.027 vierkante meter groot zijn en biedt ruimte voor meer dan 10.000 mensen. De zes bijbehorende vergaderruimtes bevinden zich op de eerste verdieping, elk 200 vierkante meter groot en met ruimte voor 198 mensen. Een van deze ruimtes zal uitkomen in de foyer van de nieuwe ingang Zuid. Deze foyer biedt 2.112 vierkante meter oppervlakte voor events. Er tegenover bevindt zich een 20 meter hoge doorzichtige overkapping, die een plein overdekt met een taxistandplaats, aansluitingen voor het openbaar vervoer en de ingang naar de ondergrondse parkeergarage. De complete verbouwing van het zuidelijke deel van het beursgebouw zal zo’n 140 miljoen euro bedragen.

Congress Centre Düsseldorf

De verbouwing omvat ook een facelift voor het Congress Centre (CCD) dat direct aan Hall 1 verbonden is en in de toekomst ruimte zal bieden voor 16.000 personen. Hilmar Guckert, CEO van Düsseldorf Congress: “The new building, its increased capacity and its improved ambience will make the Congress Center Düsseldorf (CCD) even more suitable for the requirements of major conventions, conferences and corporate events.”

Messe Düsseldorf Masterplan 2030

De verbouwing van het zuidelijk deel is onderdeel van het Messe Düsseldorf Masterplan 2030. Dit plan omvat een aantal andere projecten zoals vernieuwing van de hallen 6,7 en 8, een nieuwe noordelijke ingang en een complete opknapbeurt voor zeven hallen. In totaal investeert Messe Düsseldorf 650 miljoen euro in de verbouwing.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief