Congressen

Bouw Nhow Amsterdam RAI van start

Met het symbolisch leggen van een enorme driehoekige steen, is woensdag 26 oktober 2016 de bouw van het hotel Nhow Amsterdam RAI officieel van start gegaan. De eerste steen van het grootste hotel van de Benelux werd ‘geplaatst’ door Klaas de Boer (Amsterdam Zuidas) Maarten Markus (NH Hotel Group), Gert-Wim Bos (COD), Paul Riemens (RAI Amsterdam) en Rem Koolhaas (OMA). Samen begeleidden zij de symbolische eerste steen in het bijzijn van ruim honderd zakelijke relaties en bouwpartners.

 De bouw zal medio 2019 zijn afgerond. Met 650 kamers en 91 meter hoogte wordt Nhow Amsterdam RAI het grootste hotel van de Benelux. Het hotel dat de Zuidas verbindt met de RAI richt zich op beursbezoekers, zakenreizigers, toeristen en Amsterdammers. 

Designlabel

Ontwikkelaar COD heeft samen met ontwikkelpartner Being Development aan OMA (het architectenbureau opgericht door Rem Koolhaas) opdracht gegeven voor een iconisch ontwerp dat geïnspireerd is op de prominente reclamezuil ´het Signaal´ voor Amsterdam RAI.

Het hotel wordt een nhow, het designlabel van NH Hotel Group. Nhow Amsterdam RAI biedt verschillende ruimtes en faciliteiten voor hotelgasten- en bezoekers, zowel zakelijk als privé. Op de tiende verdieping komt een luxe spa & wellness complex, waar gasten kunnen ontspannen met uitzicht over Amsterdam. Meest bijzondere van het hotel is de bovenste verdieping, waar op 91 meter hoogte een restaurant, bar en high-end tv-studio worden ger­ealiseerd. Onder het hotel komt een parkeergarage die ruimte biedt aan 200 auto’s.

Headquarter hotel

Het hotel wordt tevens de uitvalsbasis voor organisatoren, exposanten en bezoekers van grote, meerdaagse internationale evenementen. De RAI heeft daarmee een zogenaamd headquarter hotel, wat de concurrentiepositie op de internationale beurzen- en congresmarkt versterkt.
Gemeente Amsterdam streeft naar een groter en gevarieerder hotelaanbod, beter verspreid over de stad en ziet grote meerwaarde om op deze locatie in Zuidas een hotel met bijbehorende faciliteiten te realiseren. De Gemeente Amsterdam en RAI Amsterdam kozen na een uitgebreide tender in april 2015 voor COD, Being, NH Hotel Group en OMA op basis van ontwerp, hotelconcept, duurzaamheid en financiën. De uitvoering van het project is in handen van Pleijsier Bouw.

Dutch Green Building

Bij de start bouw heeft Dutch Green Building Council het BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat officieel overhandigd aan ontwikkelaars COD en Being Development. Met een score van ruim 80 procent voldoen COD en Being ruimschoots aan de eisen (minimaal 70 procent) voor de ‘Excellent’ certificering.

Het hotel nhow Amsterdam RAI hotel bevindt zich in de driehoek die begrensd wordt door de Europaboulevard, de ringweg A10 en RAI Amsterdam Convention Centre. De ontwikkeling van het nhow Amsterdam RAI is 24/7 te volgen via een speciale website.
 
 
 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief