Beurzen

Bouw Galaxy Tower Utrecht begonnen

Aan de entree van de Jaarbeurs in Utrecht is begonnen met de grondwerkzaamheden voor de bouw van de Galaxy Tower. In de negentig meter hoge toren komen 317 woningen en een viersterrenhotel van hotelketen Amrâth. Naar verwachting wordt de Galaxy Tower in het voorjaar van 2021 opgeleverd.

Geveltuinen

Het gebouw wordt een combinatie van hotel, vrije sector huurappartementen en een ondergrondse parkeergarage. Er komen, verdeeld over het gebouw, geveltuinen en daken op verschillende hoogten. De geveltuinen zorgen onder meer voor de opvang en opname van het regenwater. De onderste zeven lagen zijn bestemd voor het hotel, dat 250 kamers en functies als restaurants, zalen en een fitness bevat. De bewoners van de bovengelegen woningen kunnen ook gebruik maken van sommige faciliteiten.

Transformatie rond Utrecht Centraal

De realisatie van de Galaxy Tower maakt deel uit van de transformatie van het gebied rond Utrecht Centraal tot een gemengd gebied van wonen en voorzieningen. Het Jaarbeursplein en diens directe omgeving moet een verblijfslocatie worden voor bewoners, voorbijgangers en toeristen.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief