Congressen

Boekpresentatie ''Conferencemanagement'' bij MPI-meeting

John E. Moreu is de auteur van het boek ”Conferencemanagement”.  Op 4 november zal Moreau  het eerste exemplaar van de volledig herziene uitgave (3e druk) overhandigen aan Roel Frissen, voorzitter van Meeting Professionals Internationa (MPI), Netherlands chapter. De overhandiging vindt om 14.00 uur plaats, voorafgaand aan de MPI-meeting in het Dorint Hotel Schiphol Airport.

John E. Moreu was jarenlang het gezicht van The Amsterdam Tourist Board. Nu is hij actief als marketing- en communicatieadviseur en als docent toerisme op de Hotelschool Den Haag. Het studieboek ”Conferencemanagement” is een uitgave van Uitgeverij Coutinho (ISBN 978 90 469 0208 0) en is primair bedoeld voor HBO-opleidingen die het vak conference- en eventmanagement in hun curriculum hebben. Daarnaast is het boek ook zeer bruikbaar voor opleidingen in de branches beurzen, tentoonstellingen, entertainment, communicatie, facilitair management, leisure management en toerisme. Ook voor mensen die al werkzaam zijn in bovengenoemde branches is het boek een prima vraagbaak.

In de herziene versie wordt behalve een actualisering van begrippen en toepassingen, vooral aandacht besteed aan de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van communicatietechnologie, congrestechniek en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Het studieboek geeft een theoretisch kader aan, maar maakt tegelijkertijd een vertaalslag naar de praktijk door voorbeelden van praktijksituaties.  In zijn voorwoord stelt  John E. Moreu: "Het studieboek beoogt studenten wegwijs te maken in de theorie van congres- en vergadermanagement."
 "Maar ", voegt hij eraan toe, "Theorie is noodzakelijk, maar in de praktijk moet je het leren."

Bij het boek hoort een website met aanvullend ondersteunend materiaal, zoals vragen en opdrachten voor docenten en studenten, maar ook verwijzingen naar onderzoeksrapporten, statistieken, nieuwe ontwikkelingen en andere relevante informatie. De website zal door de auteur regelmatig worden geactualiseerd en is te vinden via www.coutinho.nl/conferencemanagement.

Tijdens het proces van herziening van het studieboek is de auteur bijgestaan door een Redactieraad vanuit het vakgebied, bestaande uit Eric Bakermans, Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen; Esther de Beer, NHTV Internationale Hogeschool Breda; Barbara de Jong, New Brooklyn; Nico M. Meyer, Meeting Monitor/Congreswereld; Jeannette van Namen, JvN Congres Management; Jessica Scholze, YES AV Consultancy; Bea Smink, Smink & Co; Vincent van Wulfen, advieur RvB, AMC Amsterdam.

De presentatie vindt plaats op 4 november in het Dorint Hotel Schiphol Airport, om 14.00 uur, voorafgaand aan de MPI bijeenkomst over de Green Meetings Industry Council.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief