Beurzen

Bike MOTION BeneluxrnFietsbeursrnRecreatie

Volle bak voor Bike MOTION Benelux 2009. De beurs voor sportieve fietsers in Jaarbeurs Utrecht is uitgebreid van drie naar vier hallen en al helemaal uitverkocht. Met de extra hal heeft beursorganisatie VNU Exhibitions de oppervlakte met 6.000 m² vergroot tot 32.500 m².Onder het thema Grenzeloze Energie zullen het complete aanbod aan sportieve fietsmerken, de nieuwe collecties voor het seizoen 2010 en zelfs historische fietsen ‘met een verhaal’ worden getoond. De publieksdagen zijn van vrijdag 30 oktober tot en met zondag 1 november. Het vakbezoek is welkom op maandag 2 november. De timing is ideaal; direct na de grote internationale fietsbeurzen.

Nog enkele groeicijfers van Bike MOTION Benelux: het deelnemersveld stijgt van 160 naar bijna 200 en het aantal merken van 400 naar 600. Dat de beurs een vooraanstaande rol speelt in de internationale wielerbranche blijkt uit de aanwezigheid van toonaangevende fabrikanten, importeurs en vakhandel uit België, Frankrijk, Duitsland en vooral van Italiaanse zijde. Ook alle sportieve fietsmerken van Nederland zijn dit jaar weer van de partij.

Alvast een vooruitblik op de beursvloer: de nieuwste modellen racefietsen, mountainbikes, trekkingfietsen, BMX- en trialfietsen. Maar ook fietsonderdelen en –accessoires, alle trends in fietskleding, -schoenen, -brillen en –helmen en een Activiteitenplein (hal 12) met een gevarieerd programma waaronder modeshows. Ook is er aandacht voor advies op het gebied van sportvoeding en –training.

Profs

Rabo-topcoureurs als Denis Menchov, Laurens ten Dam en Oscar Freire nemen uitgebreid de tijd voor ontmoetingen met hun vele fans op deze jaarlijkse beurs voor sportieve fietsers. Ook de bus van de Rabowielerploeg is te bewonderen. Naast de Raborenners geven de profs van Vacansoleil acte de présence. Vacansoleil-mecaniciens geven technische tekst en uitleg over de Vacansoleil teamfiets. Ook Skill Shimano laat zich niet onbetuigd en heeft Kenny van Hummel, Albert Timmer en Tom Veelers naar de beurs afgevaardigd.

Toerismestraat

Ook de fietsvakanties, fietsbestemmingen en toeristische mogelijkheden voor de fietsliefhebber ontbreken niet. In de Toerismestraat in hal 11 presenteren achttien gespecialiseerde partijen hun aanbod. Nieuwe deelnemers in dit segment zijn onder meer Vlieg & Fiets, KRAS en Bike Dreams.

Wattbike

Het beursthema Grenzeloze Energie wordt concreet gemaakt in de vorm van de Wattbike, een indoorfiets die exact aangeeft hoeveel energie de berijder produceert. Deze ‘mini-energiecentrale’ staat op het Activiteitenplein in hal 12. Elke beursbezoeker wordt uitgedaagd om met het ranselen van de pedalen de meeste energie te produceren. De grootste ‘energieleveranciers’ worden beloond met mooie prijzen. De tegenwaarde van het totaal opgewekte wattage dat uit de Wattbike wordt geperst, gaat naar een goed doel.

Wielercafé

Interessant is het Wielercafé annex Bookshop in hal 9. Evert de Rooij, hoofdredacteur van Wielermagazine, leidt gesprekken met onder andere de wielerauteurs Peter Winnen, Dirk Jan Roeleven, Bert Wagendorp, Jan Luitzen en Thijs Zonneveld. Voor de kenners zijn er speciale wielerquizzen. De echte fanatici kunnen zich vergapen aan een aantal legendarische fietsen. Stuk voor stuk gekoppeld aan een bijzonder verhaal of een heroïsche prestatie. Wat te denken van de Wilier waarop Marco Pantani de etappe naar de Mont Ventoux won en de fiets waarmee Fabian Cancellara op de Olympische Spelen van 2008 de gouden medaille veroverde in de tijdrit.

Voor meer informatie: www.bikemotionbenelux.nl


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief