Beurzen

Bezoekersredord voor Huis & Tuin in WTC Expo

Huis & Tuin in het WTC Expo in Leeuwarden van 5 t/m 8 maart gehouden en een groot succes. Op zondag passeerde een record aantal bezoekers de kassa’s. 28.580 bezoekers in totaal over de 4 beursdagen verspreid, de toestroom van mensen was enorm. Zeer veel belangstelling voor alles wat er te zien was op de beurs die zich de grootste woon- leef- en tuinbeurs van Noord Nederland  mag noemen. In vier grote hallen, goed voor meer dan 30.000 vierkante meter en met ruim 190 exposanten, vond de bezoeker alles vóór, óver, ín en rónd de woning. Huis & Tuin in het WTC Expo in Leeuwarden van 5 t/m 8 maart gehouden en een groot succes. Op zondag passeerde een record aantal bezoekers de kassa’s. 28.580 bezoekers in totaal over de 4 beursdagen verspreid, de toestroom van mensen was enorm. Zeer veel belangstelling voor alles wat er te zien was op de beurs die zich de grootste woon- leef- en tuinbeurs van Noord Nederland  mag noemen. In vier grote hallen, goed voor meer dan 30.000 vierkante meter en met ruim 190 exposanten, vond de bezoeker alles vóór, óver, ín en rónd de woning.

 

 

Veel belangstelling werd er getoond voor de wereldprimeur die op de beurs aanwezig was, de Eco Iglo. De complete energie neutrale woning die zowel op het land als in het water gelegd kan worden. Tijdens de beursdagen was het zeer druk in en om deze woning, de belangstelling was enorm aldus Willy Brinksma van Intact Ecodesign. Deze Eco Iglo is ook nog te zien tijdens de Bedrijven Contactdagen en tijdens beurs Vrouw van 3 t/m 5 april.

 

 Duurzaamheid

De beurs stond dit jaar in het teken van duurzaamheid en dit werd door de bezoekers dan ook goed ontvangen. Er was op diverse terreinen van alles te zien op dit gebied. Het energieplein speelde hier ook goed op in, maar ook de hoveniers hebben met hun werk aan de tuinen duidelijk laten zien wat je met het thema duurzaamheid kunt doen. Dit in de vorm van allerlei materialen. Hoveniersbedrijf de Triemen spande wel de kroon om in een gewaagd aangelegde tuin te laten zien wat je zoal kunt doen met melkpakken, blikken, glazen potten, bierdopjes e.d. Een tuin met een knipoog naar onze consumptiemaatschappij. Veel bezoekers werden zo even met de neus op de feiten geduwd wat overigens zeer goed ervaren werd.

 

Hoveniersbokaal

Ook dit jaar heeft weer een deskundige jury onder leiding van Gilbert de Jong van concept groen, de felbegeerde hoveniersbokaal uitgereikt. De winnaar van deze bokaal met een tuin anders dan de massa, speelse lijnen, creatief met materiaal, rust en niet seizoensgebonden was Tuincentrum Van Tuinen uit Berlikum de winnaar van 2009. Perfecte tuin en  zeer goede uitvoering. Tuinadviesbureau Michel van Kammen uit Burgum werd nummer 2 en de 3e plaats ging naar Sake van de Wal uit Broeksterwoude. Naast deze 3 winnaars lagen er natuurlijk door alle overige hoveniers perfect aangelegde tuinen die met heel veel inzet, precisie, vakmanschap tot stand gekomen zijn.

 

 Kortom een beurs om als bezoeker, exposant en organisatie met veel plezier naar terug te kijken en voor 2010 een nieuwe uitdaging voor de 7e editie. Voor meer informatie kijk op: www.huistuin.wtcexpo.nl

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief