Live Industry Dashboard, Congressen

Bezettingsgraad van Nederlandse hotels 12% hoger dan wereldwijd

Mews Data Dive 2023

Hotels in Nederland hebben het afgelopen jaar de bezettingsgraad zien stijgen tot 70 procent. Dit is een stijging van 7 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Met deze bezettingsgraad steekt de Nederlandse hotellerie positief af ten opzichte van de wereldwijd gemiddelde bezettingsgraad van 58 procent, zo blijkt uit de Mews Data Dive 2023. Zo zijn bijvoorbeeld de bezettingsgraden in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk respectievelijk 49,1en 62 procent.

Daarentegen scoort Nederland relatief laag op het gebied van online inchecken dat wereldwijd juist aandeel wint. Het merendeel van de Nederlanders (85 procent) checkt in via de hotelreceptie terwijl in Engeland juist 23 procent van de gasten al online incheckt. Dit blijkt uit een analyse van Mews, leverancier van cloudgebaseerde software ten behoeve van hotels.   

Creatiever aanbod

Matt Welle, CEO van Mews, leverancier van cloudgebaseerde software voor hotels: “De Nederlandse hotelsector is sterk aan het veranderen. En hoewel de dagprijs van een kamer 152 euro ten opzichte van de VS en de UK misschien wat aan de lagere kant is, stijgen de inkomsten per gast spectaculair en rekent de Nederlandse hotelgast gemiddeld 195 euro af. Bovendien zie je hotels creatiever worden. Nederland loopt hier samen met de UK in voorop.”  
 
"Kijkend naar bezettingsgraden steekt de Nederlandse hotelindustrie met kop en schouders boven de rest uit. De inkomsten per gast stijgen omdat hotels creatiever worden met de hoe ze ruimtes gebruiken en de diensten en faciliteiten die ze de gasten bieden. Hierdoor zijn de inkomsten van hotels diverser. Meer hotels, vooral in de grote steden, zijn in staat om een hybride verblijf aan te bieden. Gasten verlengen hun zakenreis met een paar dagen om nog wat te ontspannen en te kunnen genieten van hun verblijf. Ook dit levert meer inkomsten op."  

Parkeerplek aantrekkelijk 

Het aantal gasten dat een upgrade deed tijdens het online inchecken is bijna verdubbeld sinds vorig jaar, wat hotels gemiddeld 37 euro opleverde voor elke geüpgradede reservering. Het ontbijt is de grootste ‘upsell’, maar de parkeerplaats levert ook veel extra inkomsten op. De gemiddelde opbrengst per parkeerplaats in Nederland is met 35 procent gestegen, met een gemiddelde opbrengst per parkeerplaats in 2023 van 5.460,58 euro.

Veel personeelsverloop 

Uit het onderzoek van Mews blijkt dat het jaarlijkse personeelsverloop wereldwijd is gestegen tot 44 procent waar dit in 2022 39 procent was.

Welle: "De arbeidsmarkt staat in alle sectoren onder enorme druk en dat geldt ook voor de horeca. Dit is waar technologie kan helpen om de efficiëntie te verbeteren, zodat het hotelpersoneel zich echt op de gasten kan richten. Met een groeiend personeelsverloop is het belangrijk voor hotels om eenvoudige technologie te implementeren die nieuwe medewerkers gemakkelijk kunnen gebruiken." 

De Mews Data Dive 2023 is te downloaden op de website van Mews.

 

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief