Beurzen

Beursorganisatoren op ontdekkingsreis

Aaaaha beursquiz

Beursorganisatoren van VNU Exhibitions en Jaarbeurs Utrecht bezochten de beurzen Elektrotechniek en het Careerevent.

Begin oktober gingen beursorganisatoren op ontdekkingsreis. Ruim 20 managers van VNU Exhibitions en Jaarbeurs Utrecht bezochten de beurzen Elektrotechniek en het Careerevent. Vanuit de ogen van de bezoeker bekeken zij wat de impact van entertainment is op de beursvloer. Centraal stond de vraag: “Hoe breng je meer gesprekken op gang tussen beursbezoekers en standbemanning?”

Henriëtte Koolmees van Aaaaha! the Actor Factory nam de organisatoren mee op een tour over de beursvloer. Koolmees: “Beursorganisatoren zoeken slimme manieren om de conversie op beurzen te vergroten. Onze acteurs verzorgen rondleidingen, brengen platform-stands tot leven en presenteren quizjes. Zij spreken bezoekers actief aan en vormen zo de smeerolie in het contact tussen bezoeker en exposant.”

Op de rondleiding over de beursvloer bekeken de organisatoren het effect van verschillende acts en interacties:

  • Op de stand van ABB demonstreerde presentatrice Sophie een augmented reality spel. Bezoekers konden zelf spelen met deze innovatieve technologie. Bovendien gingen drie actrices in gesprek met bezoekers. Zij filterden hen op interesse en sloegen zo een brug met de wereld van ABB. Zij lieten juist die technologie zien, die aansluit bij de belangstelling van de specifieke bezoeker.
  • Presentatrice Frances had veel succes met het FEDET spel voor de Federatie Elektrotechniek. Op een groot scherm kon iedereen een prikkelende quiz volgen met steeds andere kennisvragen. De interactieve beursquiz werd gespeeld op basis van vragen, die vooraf met de FEDET zijn bedacht. Deelnemers streden tegen elkaar om leuke prijzen.
  • Actrice Sanny verleidde Installateurs met een smartphone. Op de stand van Esylux kregen zij een bon voor een hamburger en een gratis app, die hun werk makkelijker maakt. Per dag werden maar liefst 1100 hamburgers uitgedeeld.
  • Drie Uneto-VNI matchmakers legden contact met bezoekers en koppelden hen op basis van belangstelling aan de juiste innovaties op het innovatieplein.
  • Op het Careerevent bouwde Océ Nederland een gezellige kroeg. Actrice Femke maakte er een gezellig Amsterdams café van. Beide dagen was de stand een trefpunt voor de bezoekers. Océ onderstreepte hiermee dat zij onderscheiden zijn als werkgever met de beste werksfeer.
  • VNU Exhibitions is organisator van de beurs Elektrotechniek. Op het Technoplein van het Careerevent zetten zij acteurs in. Bezoekers met belangstelling voor technische vacatures werden uitgenodigd om de wervende bedrijven direct op de beurs Elektrotechniek te gaan bezoeken.

Er viel op beide beurzen heel wat te beleven. De managers van VNU Exhibitions en Jaarbeurs Utrecht gingen na de tour weer vol ideeën aan de slag.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief