Beurzen

Beursgebouw Eindhoven stopt op 31 december 2019

Beursgebouw Eindhoven logo

Beursgebouw Eindhoven sluit op 31 december 2019 definitief de deuren omdat een rendabele exploitatie niet langer meer mogelijk blijkt. De gemaakte afspraken met
beursorganisatoren, event organisers en gebruikers worden gewoon nagekomen. Als gevolg van de sluiting vallen er geen gedwongen ontslagen.

Geschiedenis Beursgebouw Eindhoven

Met de sluiting van het Philips Ontspanningscentrum in 1991 verviel een belangrijke (maatschappelijke) functie voor de stad en regio Eindhoven. Hurks Investments en IBC (dat werd overgenomen door Heijmans Vastgoed) traden destijds in overleg met de gemeente Eindhoven over de ontstane situatie. Dat leidde tot de afspraak dat door het Beursgebouw (met Heijmans Vastgoed en Hurks Investments ieder voor 50% aandeelhouder) voor eigen rekening en risico en zonder enige vorm van subsidie voor de exploitatie het beursgebouw werd ontwikkeld, gebouwd en geëxploiteerd. Met de gemeente Eindhoven werden afspraken gemaakt dat zij, binnen de grenzen van haar mogelijkheden, het Beursgebouw zou ondersteunen en faciliteren als het gaat om het organiseren van beurzen en evenementen in Eindhoven.

Weinig steun

Beursgebouw Eindhoven opende in 1991 met een oorspronkelijke horizon van tien jaar en is daarna doorgegaan omdat Eindhoven toen nog steeds niet over een nieuwe locatie voor beurzen beschikte. Uiteindelijk is het Beursgebouw meer dan 25 jaar open gehouden, waarbij de gemeente Eindhoven in de afgelopen vijftien jaar andere soortgelijke initiatieven in Eindhoven ondersteunde en faciliteerde. Dat vindt het Beursgebouw niet in de geest van de gemaakte afspraken.
De directie van Beursgebouw Eindhoven stelt dat ze de afgelopen jaren diverse pogingen heeft gedaan om hierover met de gemeente Eindhoven in gesprek te gaan. Door de impasse en omdat het gebouw uit 1991 niet langer voldoet aan de hedendaagse eisen van gebruikers bleek een rendabele exploitatie niet langer mogelijk te zijn. De directie gaat zich dan ook oriënteren op de toekomst van de locatie en het gebouw.

Zeven huurders

De huren van de zeven huurders van commerciële ruimtes (winkels/horeca/kantoor) worden opgezegd. Het Beursgebouw zal met hen individueel naar oplossingen zoeken. De parkeergarage ‘Bijenkorf’ onder het Beursgebouw blijft normaal geopend.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief