Congressen

Berlijn – van ‘Walled City’ naar ‘World City’

Vijfentwintig jaar na de ”Fall of the Wall” presenteert Berlijn zichzelf als een dynamische metropool voor meetings en conferenties. Afgelopen weekend heeft de Duitse hoofdstad zichzelf, met de viering van ‘de val’, internationaal en als een stad van wereldformaat in de spotlight gezet. De indrukwekkende geschiedenis en trendy hotspots maken van Berlijn een interessante en eigentijdse meeting- en congresbestemming.
 Afgelopen weekend vierde Berlijn op grootste wijze de 25e verjaardag van de ”Fall of the Wall”. Een historisch moment dat de hoofdstad niet alleen in Nederland maar ook internationaal in de spotlight heeft gezet. Uiteenlopende tentoonstellingen en events herdachten de dag dat Berlijn wereldgeschiedenis schreef. Hoogtepunt van de festiviteiten was de 15 kilometer lange ‘muur’ van 8.000 lichtgevende ballonnen die op zondag 9 november losgelaten werd. De permanente tentoonstelling in Berlin Wall Memorial kan vanaf nu het hele jaar door bezocht worden.


 

Stad van congressen en meetings

Vijfentwintig jaar na de val van de muur is Berlijn een levendige stad van wereldformaat. De stad mag zich inmiddels één van de meest succesvolle Duitse bestemmingen voor congressen en meetings noemen. De afgelopen 10 jaren is de markt verdubbeld en een belangrijke economische motor voor Berlijn.

In 2013 vonden er 126.000 evenementen plaats en verwelkomde de stad meer dan 10 miljoen deelnemers. Eén op de vijf bezoekers kwam daarbij uit het buitenland. In de bekende ICCA statistieken bekleedt Berlijn een vijfde plaats. Dé locatie voor medische en wetenschappelijke congressen en voor innovatie en trends. Summits als de World Health Summit en het jaarlijkse Diabetes Congres helpen de stad deze positie te versterken.
 

Out-of-the box locaties

Moderne hotels en event venues zijn er in overvloed. Van out-of-the box locaties als een oud treindepot en transformatorstation tot hypermoderne congreshallen. Nieuwe venues zoals de Berlijn CityCube en het nieuwe convention center van de Estrel maken van Berlijn een toegankelijke bestemming voor uiteenlopende bijeenkomsten.

Foto”s: (c) Kulturprojekte Berlin
 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief