Congressen

"Belastingplan Staatssecretaris De Jager doodsteek voor personeelsevenementen"

IDEA, de branchevereniging voor evenementenbureaus, vreest dat het belastingplan van Staatssecretaris De Jager de doodsteek is voor de personeelsevenementen. Eventbureaus die al extra hard getroffen zijn door de kredietcrisis zullen, als dit plan wordt uitgevoerd, definitief hun deuren moeten sluiten. Een bedrijfstak waar jaarlijks een half miljard euro in omgaat en die werk biedt aan duizenden werknemers wordt de nek omgedraaid, stelt IDEA.

Gerben Plasmeijer, voorzitter van IDEA: “Het is bijzonder triest dat door deze voorgenomen maatregel niet alleen de eventbureaus getroffen worden maar ook het gehele Nederlandse bedrijfsleven. Personeelsevents zijn de Haarlemmerolie voor bedrijven. Motivatie en waardering van het personeel door werkgevers is juist in deze tijden van essentieel belang.”

Plasmeijer vraagt zich verder af wat de achterliggende gedachte van De Jager is. “We krijgen sterk de indruk dat onder het mom van vereenvoudiging van het systeem er een forse bezuiniging wordt doorgevoerd. En tachtig procent belasting heffen op een evenement voor het personeel is buiten elke proportie.”

IDEA is voor vereenvoudiging van de wetgeving. Dit plan sluit daar echter volgens de branchevereniging onvoldoende bij aan. Daarnaast is de controleerbaarheid volgens haar moeilijk: wanneer is een evenement puur informatief en wanneer is het een feest?

www.ideaonline.nl


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief