Congressen

“Belastingmaatregel nekt incentive branche”

De plannen over de werkkostenregeling van Staatsecretaris De Jager, waarbij voor alle ‘extraatjes’ (waaronder personeelsevenementen en incentives) een forfaitair bedrag geldt van 1,4% van de loonsom en op alles daarboven 80 procent belasting wordt geheven zal de incentive branche zeer zwaar treffen. Dat stelde Marije Breuker, voorzitter van Site Nederland, tijdens de ‘Fall meeting’ van de vakvereniging op 19 november in Park Hotel Amsterdam. Inmiddels is de regeling goedgekeurd door de Tweede Kamer en ligt het nu bij de Eerste Kamer.

Hoewel ook andere brancheverenigingen op dit plan hebben gereageerd, merkt Breuker nog weinig daadkracht om gezamenlijk op te trekken. SITE heeft een noodbrief naar Tweede Kamer gestuurd om de gevolgen van het voorstel van De Jager duidelijk te maken. Volgens Breuker zijn de gevolgen desastreus voor de branche, ervan uitgaande dat bedrijven het gat tussen reissom en maximaal toegestane vergoeding niet tegen 80 procent bereid zijn te betalen.

De Site Fall meeting was met 75 deelnemers een succesvolle bijeenkomst. De aanwezigen kregen een gevarieerd programma voorgeschoteld. Zo hield Liberty Slovenië een verrassende presentatie over Slovenië als nieuwe wintersport bestemming. Ierland Toerisme maakte volop Irish coffee terwijl de kennis over incentive mogelijkheden in Belfast en Ierland werd versterkt. En Taxmarkt gaf uitleg over de veranderingen in de wereld van de BTW en het belastingrecht per 2010.

Als keynote Speaker had Site stand-up magician George Parker uitgenodigd. Hij wist zijn publiek twee uur lang te boeien met zijn met goocheltrucs gelardeerde presentatie. Vol nieuwe energie gingen de gasten naar de aansluitende netwerkborrel. Na afloop ontvingen de aanwezigen een kadopakket van Jameson Whisky en ‘Het kleine boek van creativiteit’ van George Parker.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief