Beurzen

Beauty Salon Dimensions 2008

Beauty Salon dimensions 2008 is door de 14811 bezoekers die geweest zijn uitstekend gewaardeerd. Het gemiddelde cijfer voor de beurs was altijd al hoog maar het is dit jaar wederom gestegen van een 7.4  naar een 7.6. Aan de lange bezoekduur van gemiddeld 3.5 uur is te concluderen dat de bezoekster het naar haar zin heeft gehad op de beurs.Beauty Salon dimensions 2008 is door de 14811 bezoekers die geweest zijn uitstekend gewaardeerd. Het gemiddelde cijfer voor de beurs was altijd al hoog maar het is dit jaar wederom gestegen van een 7.4  naar een 7.6. Aan de lange bezoekduur van gemiddeld 3.5 uur is te concluderen dat de bezoekster het naar haar zin heeft gehad op de beurs.

De schoonheidsspecialisten waren dit jaar wederom in de meerderheid, namelijk 40% van het totale bezoek. Hand- en nagelverzorgsters volgden met 27% , voetverzorgsters met 5% en overige bezoekersdoelgroepen met 28%. Van het totaal aantal bezoekers was 90%  eind- of medebeslisser en 92% van de bezoekers heeft daadwerkelijk inkopen gedaan tijdens Beauty Salon dimensions 2008. Niet alleen door de waardering van 7.6 en de bezoekduur van 3.5 uur is af te lezen dat de bezoekers het als een succesvolle beurs hebben ervaren. Maar ook aan het feit dat bij 87% van de bezoekers de beurs zeker voldeed aan de verwachting en dat 71% nu al zeker weet dat hij/zij ook een bezoek aan Beauty Trade special in maart 2009 zal gaan brengen is dit terug te zien.

Beleving op de beursvloer
Deze editie is er opnieuw veel aandacht besteed aan de beleving op de beursvloer. Door de rode vloerbedekking en de fuchsia kleurige details was het een fleurig en open geheel. Het terras bij het podium was gezellig aangekleed en er was voldoende gelegenheid om even bij te komen van een drukke beursdag. Op het podium werden er gedurende de dagen activiteiten georganiseerd die vanaf het terras goed te volgen waren.
Op zaterdag en op maandag was Maik de Boer, dé stylist van de sterren op de beurs. Hij heeft 3 dames een prachtige nieuwe look gegeven. De dames werden gekapt door Michel Arendsen Kappers in Utrecht en de visagie werd aangeboden en verzorgd door Special Cosmetics/Make-up Studio. De dames werden gekleed in de nieuwste najaars-/wintermode 2008/2009, die ze na de beurs mee naar huis mochten nemen. Na de presentatie van de metamorfose behandelde Maik de Boer op de beursvloer de nieuwste modetrends voor herfst en winter 2008/2009 en gaf adviezen aan bezoekers.
Naast het podium stond deze editie het Black Hair & Beautypaviljoen. Hier stonden exposanten met specifieke producten voor de donkere huis en kroes/gemengd haar. Ook werden er in het paviljoen informatieve workshops en demonstraties omtrent de speciale verzorging van de gekleurde huid en kroes/gemengd haar georganiseerd.

Make-up Kampioenschappen
Ook dit jaar organiseerde het vakblad Visagie de fotowedstrijd voor visagisten: Make-Up Award 2008. Het doel van deze Award is om visagisten en make-up artists te stimuleren op het gebied van creativiteit, perfectionisme en professionaliteit. Deze aspecten zijn meegenomen in de beoordeling van de inzendingen. Alle inzendingen zijn door een deskundige jury beoordeelt en per categorie zijn vijf creaties genomineerd. De nominaties zijn in de vakbladen Visagie, Esthéticienne, Prof Nail en Le Salon gepubliceerd. Zondag zijn tijdens de beurs de winnaars bekend gemaakt.
Er waren vier prijzen te vergeven, een juryprijs voor Beauty Make-Up en een voor vrij werk en een publieksprijs voor dezelfde categorieën. Hanane Naji viel tweemaal in de prijzen, zij ontving zowel de juryprijs als de publieksprijs voor de categorie Beauty Make-Up. De Juryprijs voor vrij werk ging naar Petra Rosso en haar creatie “gebonden”. Het publiek koos Inze Meijers als winnaar in de categorie vrij werk. Inze won in deze categorie met haar creatie “Sweet Hydrangea”.

Nail Design 2008
Het Nederlands Kampioenschap nagelmodellage ‘Nail Design 2008’ werd georganiseerd in samenwerking met de branchevereniging Het Nagelgilde.
De opdracht van dit jaar was: het vervaardigen en aanbrengen van een set “wedstrijdnagels” met French Manicure volgens een professioneel systeem naar keuze van om het even welk merk acryl, gel of fiber. Alle technieken mochten toegepast worden en de nagels moesten technisch perfect aangebracht worden en duurzaam zijn.
Sandra van der Linden is in de categorie beginners uitgeroepen tot winnares, de winnaar in de categorie gel is Josine Jochems geworden. Fiona Otten behaalde de eerste plaats in de categorie acryl en met 102 punten is zijn Nederlands Kampioen Nail Design 2008.

Beautybeurzen 2009
De volgende editie is de vakbeurs Beauty Trade special die plaats zal vinden van 28 tot en met 30 maart 2009. Beauty Salon dimensions 2009 wordt georganiseerd van 12 tot en met 14 september.
Meer informatie: www.beautybeurzen.nl.

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief