Congressen

Balkenende sluit Rotterdamse Masterclass af

Balkenende-geeft-lobbytips-tijdens-Masterclass-Rotterdam

Als slotakkoord kregen de deelnemers van ‘Masterclass Rotterdam: een succesvol congres’ lobbytips van oud-premier Jan-Peter Balkenende. Op 13 februari hield Rotterdam Partners Convention Bureau het jaarlijkse congres voor iedereen die in het dagelijks leven geen congresorganisator is, maar als lid van een nationale of internationale vereniging wel een congres wil organiseren. Dit keer in Rotterdam Ahoy tijdens de 45e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament.

De 85 deelnemers kregen een gevarieerd programma voorgeschoteld, met een keuzeprogramma waarbij rekening was gehouden met diverse interesses van de aspirant-organisatoren en de fases waarin deze initiatiefnemers zich bevonden bij de voorbereiding van hun congres.

AVG privacywetgeving

Na de plenaire introductie door Erik Peekel van Aaaaha! the Actor Factory verdeelde de groep zich over diverse workshops met onderwerpen als de bidprocedure budgettering, sponsoring en de AVG privacywetgeving. Na een korte pauze volgde een tweede ronde workshops.

Rotterdam Ahoy Convention Centre

Bij de afsluitende plenaire sessie presenteerde Peter van der Veer, Directeur van Rotterdam Ahoy, de plannen voor het nieuwe internationale congrescentrum, dat in 2020 geopend zal worden. Het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) wordt een multifunctioneel gebouw met als blikvanger Nederlands grootste auditorium (2.750 zitplaatsen), 35 break-out ruimtes en diverse foyers en beursruimtes.
Daarna was het de beurt aan ‘mystery guest’ Jan-Peter Balkenende om aan de hand van zijn persoonlijke ervaringen in de Nederlandse en internationale politiek te vertellen over de ins- en outs van het lobbywerk.

ABN AMRO World Tennis Tournament

De setting van het internationale tennistournooi in Ahoy – waarvan ABN AMRO al 45 jaar de sponsor is -, sloot uitstekend aan bij het congres, concludeert Joyce Wittelaar van Rotterdam Partners Convention Bureau: “Het was duidelijk een goede combinatie. De zalen en foyer waren verrassend ingericht en creëerden een sfeervolle setting waarbij de ruimte werd omgetoverd tot een gezellige huiskamer. Hierdoor ontstond een inspirerende omgeving voor de verschillende sessies en de netwerkmomenten. We hebben de namen van sessies tennistermen meegegeven en na afloop kon men het toernooi bezoeken.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief